Budi dio naše mreže

Šibenski biskup Rogić posjetio katoličke skaute na otoku Zmajanu

"Svašta radimo: obnavljamo suhozide, gradimo/uređujemo svojim rukama (od kamenja) kapelicu, u pioneristici gradimo kućice na stablu, viseće mostove. Skauti voze kanue, igraju vaterpolo, imaju radionice streličarstva... To je onaj čisti naraštaj o kojemu je pisao pokojni veliki kardinal Kuharić", napisao je Marin Miletić na svojoj Facebook stranici.

/ bg

Riječki vjeroučitelj Marin Miletić s katoličkim skautima proveo je jutro sa šibenskim biskupom Tomislavom Rogićem i katedralnim župnikom don Krešimirom Matešom u kampu “Valter Lulić” na otoku Zmajanu u šibenskom arhipelagu.

Foto: Facebook -Marin Miletić

“Biskup i župnik posjetili su nas u pratnji predsjednika Katoličkih skauta Šibenske biskupije Filipa Plenče. Puno toga dobroga se dogodilo i dogovorilo. Zanimljivo će biti vidjeti svu silu Katoličkih skauta Šibenske biskupije na skorom susretu s biskupom te svojim vrijednim voditeljima Ivanom Skočićem, Hrvojem, Damirom i predsjednikom lokalnog Zdruga skauta Filipom. Neka ih Bog blagoslovi”, piše Miletić na svojoj Facebook stranici.

Foto: Facebook -Marin Miletić

“Mi smo ovdje puna dva tjedna u kampu: jutarnje dizanje barjaka i pozdrav Domovini, molitva, tjelovježba pa tri sata rada, kupanje, zatim radionice, objed, šutnja, radionice, kupanje, večernje svete mise, ispovijedi”, piše Miletić.

Foto: Facebook -Marin Miletić

“Svašta radimo: obnavljamo suhozide, gradimo/uređujemo svojim rukama (od kamenja) kapelicu, u pioneristici gradimo kućice na stablu, viseće mostove. Skauti voze kanue, igraju vaterpolo, imaju radionice streličarstva… To je onaj čisti naraštaj o kojemu je pisao pokojni veliki kardinal Kuharić.”

Foto: Facebook -Marin Miletić

Foto: Facebook -Marin Miletić

Foto: Facebook -Marin Miletić

“Biskup Rogić nam je uputio velike riječi potpore i ohrabrenja. Hvala ocu biskupu i na svemu što je reko za moje izgaranje u ljubavi prema Crkvi, domovini, ali i svakom čovjeku. Bez lažne skromnosti, lijepo je čuti od biskupa kada kaže da je moj život nadahnjujući. Oče biskupe, trudim se koliko god mogu. Bez Boga sam prašina i ništa više, ali se trudim. Trudim se i ne prestajem tako evo već punih 16 godina od kada sam osnovao Zdrug katoličkih skauta Hrvatske. Neka dobri Bog nas sve blagoslovi i bude nam milostiv”, napisao je Miletić na svojoj Facebook stranici.

Foto: Facebook -Marin Miletić

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja