Budi dio naše mreže

SHKM 2020. ZAGREB: Objavljena himna Susreta!

Organizacijski odbor Susreta u ponedjeljak je na svom Facebook profilu objavio himnu Susreta hrvatske katoličke mladeži 2020. "Štogod vam kaže, učinite!", koji će u Zagrebu 9. i 10. svibnja okupiti hrvatsku katoličku mladež iz domovine i dijaspore.

/ hjb

Autor teksta i glazbe je Lovro Knežević, student Odsjeka sociologije Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, a notni zapis himne dostupan je OVDJE. Vrijeme je za učenje teksta i glazbe!

https://www.facebook.com/SHKM2020/videos/438782753444513/

Kako je za HKM rekao autor teksta i glazbe Lovro Knežević, nadahnuće za pisanje glazbe dobio je sudjelujući na katehezama upravo o prvom znaku po Ivanovom evanđelju. “Problema sam imao s tekstom jer inače ne pišem tekstove. Molio sam mnoge za pomoć, ali nekako se sve vratilo na mene. Od početka mi je ‘sjeo’ samo pripjev i njega gotovo da nisam mijenjao. Kasnije, kad sam oblikovao glazbu koja je imala traženi himnički karakter, u radnim susretima s članovima Organizacijskog odbora konačno smo oblikovali tekst, završne aranžmane i, evo, himna je pred slušateljima i čitateljima. Volio bih da je za početak preslušaju, da im uđe u uho i srce. Oni koji mogu neka se polako počnu pripremati za zborske izvedbe, da bi je onda na Susretu mogli pjevati svi zajedno. Ova verzija je ogledni primjerak kako bi himna trebala zvučati, ali čuvamo još neke detalje koje ćemo onda pripremiti za sam Susret.”

Podsjećamo, nedavno su objavljene i KATEHEZE za Susret, a sve informacije o Susretu dostupne su i na svim društvenim mrežama.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja