Budi dio naše mreže

U samostanu i crkvi hercegovačkih franjevaca u Zagrebu, 5. srpnja 2024. godine, dvadeset i jedan bogoslov obnovio je privremene zavjete u Franjevačkom redu na godinu dana.

/ mdj

Provincijal fra Jozo Grbeš primio je zavjete dvadeset i jednog brata koji se zavjetovao da će i sljedećih godinu dana živjeti u poslušnosti, siromaštvu i čistoći, prenosi portal Fra3.

U duhovnom nagovoru, fra Jozo je istaknuo kako nam je Riječ, koja je Krist, odredila život. Pozvao ih je na osluškivanje Riječi kako bi bili istinski Božji svjedoci u svijetu. Trojica braće su pred doživotnim zavjetima, od kojih je jedan brat član Franjevačke provincije svetoga Jeronima u Dalmaciji i Istri.

U koncelebraciji na svetoj misi uz provincijala fra Jozu sudjelovali su odgojitelj bogoslova fra Serđo Ćavar i fra Ante Bekavac.

Stihovima ulazne pjesme: „Hoćeš li biti savršen, idi, prodaj što imaš i podaj siromasima, a onda dođi i idi za mnom“, započelo je misno slavlje.

Fra Jozo je u propovijedi istaknuo da je poziv Božji dar te da uvijek i u svim (ne)prilikama života treba biti postojan u zahvalnosti Bogu za taj nezasluženi dar.

Neka Gospodin podari mir i ustrajnost braći na redovničkom putu u službi Bogu, Crkvi i svakome čovjeku!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja