Budi dio naše mreže

PRIDRUŽITE SE Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije Majci Božjoj Bistričkoj

Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, kao i 289. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba, ove će se godine održati u subotu i nedjelju, 12. i 13. rujna, pod geslom: ,,O, pomozi palom svijetu koji želi ozdravljenje".

/ mp

Subota je na poseban način posvećena upravo mladima koji uz zajednički hod i prigodni program u Mariji Bistrici svjedoče radost i vedrinu vjere, donosi Zagrebačka nadbiskupija.

Ove se godine mladi mogu priključiti hodočasnicima pješacima koji u subotu kreću s tri lokacije iz Zagreba prema Mariji Bistrici:

– od katedrale preko Sljemena – blagoslov hodočasnika ispred katedrale u 5 sati, sv. misa u sljemenskoj kapeli u 9 sati (mons. lvan Šaško)
– iz Čučerja preko Laza – sv. misa u Čučerju u 10.30 sati (mons. Mijo Gorski)
– od Sesveta preko Laza – sv. misa u Sesvetama u 9 sati.

Po dolasku u Mariju Bistricu na prostoru “Crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca” održat će se u 18:30 pokorničko bogoslužje uz mogućnost za svetu ispovijed, a u 19 sati započet će euharistijsko klanjanje. Program će završiti Službom svjetla u 20 sati.

Mladi koji neće pješačiti u subotu, pozvani su zajedno sa svojim obiteljima priključiti se nedjeljnom programu, odnosno pobožnosti Križnog puta u 9 sati i euharistijskom slavlju u 11 sati, koje predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Ključne riječi:
Marija Bistrica

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja