Budi dio naše mreže

Pozivamo vas u "Volonterski park" ususret najvećem volonterskom projektu "72 sata bez kompromisa"

Događanjem "Volonterski park", koje će se održati u subotu s početkom u 10 sati u Glazbenom paviljonu parka Zrinjevac, najavit će se najveći volonterski projekt u Hrvatskoj "72 sata bez kompromisa", a riječ je o međunarodnom projektu koji se u Hrvatskoj organizira već šestu godinu i uključuje čak 11 mjesta, 4000 mladih volontera i više od 450 socijalnih, radnih i ekoloških akcija.

/ Marija Pandžić

Prema riječima Anamarije Malešević, voditeljice projekta “72 sata bez kompromisa” u Zagrebu, cilj “Volonterskog parka” je promocija projekta koji počinje za dva tjedna.

“Želimo širu lokalnu zajednicu upoznati s time što je to volonterski projekt ’72 sata bez kompromisa’ i kako se u njega mogu uključiti, ali ih upoznati s drugim svakodnevnim volonterskim aktivnostima. Pozivamo i stare i mlade da nam se pridruže. Organizirali smo razne radionice za njih, ali bit će osigurana i okrijepa”, naglasila je Malešević.

Kako je rekla, “Volonterski park” sadržava nekoliko dijelova. Jedan dio prilagođen je za dječju igru, ali djeca će moći saditi razne sadnice te će ih moći nositi kući.

“Za starije smo pripremili društvene i zabavne igre, ali osigurali smo i volontere koji će rado s njima i popričati”, poručila je Anamarija Malešević.

Prijave za uključivanje u akciju “72 sata bez kompromisa” otvorene su do 13. listopada ili do popunjavanja broja potrebnih volontera.

U ovogodišnju, šestu akciju “72 sata bez kompromisa” koja će se održavati tijekom tri dana, od 17. do 20. listopada, uključeni su Dubrovnik, Sinj, Suhopolje, Karlovac, Sisak, Zadar, Metković, Slavonski Brod, Zagreb, Osijek i Split, a slogan projekta je “Zakači se za volontiranje”.

Za područje Zadarske nadbiskupije na konferenciji za medije na Narodnom trgu u Zadru su u četvrtak su predstavile koordinatorice te akcije za Zadarsku nadbiskupiju: Marijana Čiklić, Ana Albin, Josipa Romić i Ena Klepić. Ove godine volonteri su organizirali i predvolontersku akciju, uvod u maraton 72 sata. U utorak 15. listopada volonteri će se u Gradskoj knjižnici Zadar prigodno družiti s djecom, čitati im priče i drugo.   

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja