Budi dio naše mreže

Pozivamo vas na križni put u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji

Đakovačko-osječka nadbiskupija u vrijeme korizme već tradicionalno organizira Križni put za mlade. Pozivaju mlade na Četrnaesti nadbiskupijski križni put za mlade, koji će se održati u subotu, 6. travnja pod geslom: "Što god vam rekne, učinite." (Iv 2,5).

/ mp

Križni put krenut će ispred župne crkve u Sibinju, a završetak je predviđen u župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

Osnovne upute za sudjelovanje:

Mladi će se kretati na relaciji dugoj 23 km. Relacija kretanja jest od mjesta Sibinj preko Gromačnika, Brodskog Varoša, Slavonskog Broda (Kolonija, Budainka), Podvinja, vraćamo se u Slavonski Brod do župe Gospe Brze Pomoći.

Dolazak i okupljanje je od 9 do 9.30 sati ispred župne crkve u Sibinju.

Euharistijsko slavlje po završetku Križnoga puta u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom brodu oko 18 sati predvodit će đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

Prijevoz mladih iz župa do Sibinja, kao i prijevoz doma iz Slavonskog Broda, organizira svaka župa zasebno.

Svaki sudionik sa sobom treba ponijeti ručak od kuće, nešto za piće i samo najnužnije stvari jer, kako znamo, i najlakša stvar na dužem putu postaje najteža. Stvari obavezno treba nositi u ruksaku, jer je to najzgodnije i najpraktičnije. Treba izbjegavati nošenje stvari u vrećicama i u rukama, jer to stvara poteškoće u hodu. Dobro je ponijeti nešto za zaštitu od kiše i obuti laganu obuću. Upozorite mlade da ne smiju nositi alkoholna pića.
Svećenici koji će koncelebrirati na euharistijskom slavlju trebaju ponijeti albu i štolu ljubičaste boje. Molimo svećenike koji će hodati zajedno s mladima da budu na raspolaganju za svetu ispovijed.

Molimo na Križni put ne prijavljivati djecu iz osnovne škole. Ovo je križni put za mlade srednjoškolske dobi i starije. Osnovnoškolci će, Bogu hvala, imati vremena otići na buduće ovakve događaje.

Iz gore navedenoga očito je da neće biti lako izdržati, prije svega, fizički napor. Treba oduševiti mlade za druženje pješačenjem, međusobno upoznavanje, radost, stjecanje novog iskustva, molitvu, ali isto tako upozoriti na žrtvu, pokoru, korizmeno odricanje, strpljivost, post…, a posebno na žuljeve!

Prijaviti se može na na telefon: 031/253-932 ili e-mail: mladi@djos.hr.

Ključne riječi:
planinarski križni put

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja