Budi dio naše mreže

U Sinodskoj dvorani Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu u subotu, 20. svibnja održan je posljednji formativni seminar Mladi za mlade, u organizaciji Ureda za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije.

/ lm

Na seminaru su sudjelovali mladi iz župa Đakovačko-osječke nadbiskupije, kao i katehete zadužene za rad s krizmanicima. Bio je ovo posljednji susret prije specijalizacije koja će se održati u srpnju u trajanju od tjedan dana.

Tema ovoga susreta bila je Duhovna dimenzija animatora. Polaznici seminara sudjelovali su u radionicama Isus i molitva, Kako ja danas mogu biti sličan Isusu i Služenje-animatorsko poslanje.

Tijekom radionica budućim je animatorima za mlade istaknuta važnost molitve u svakidašnjem životu; njihovi talenti i različite službe od kojih je svaka važna za zajednicu te življenje života po uzoru na Isusa Krista.

U poslijepodnevnom su dijelu programa sudjelovali u liturgijskoj radionici koju je vodio vlč. Petar Maskaljević, župni upravitelj u Lipovcu i dugogodišnji član Nadbiskupijskog povjerenstva za pastoral mladih. Navedenoj radionici prethodilo je razmatranje na temu duhovnost danas. Razmatranje vlč. Maskaljevića upotpunio je đakon Družbe Duha Svetoga, Josip Brnjić koji je s prisutnima podijelio svoje iskustvo služenja u misiji u Tanzaniji.

Uz vlč. Maskaljevića, susret su vodile i animatorice za rad s mladima u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji – Anamarija Buzgo, Irena Ivkić i Margareta Gregić. Susret je završio misnim slavljem u kapeli Marije Majke Crkve.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja