Budi dio naše mreže

Odmor i evangelizacija na otoku Pašmanu

"Svaki dan se razlikuje po programu koji uključuje slavljenje Boga pod zvijezdama, cjelonoćno klanjanje, križni put maslinikom i koncerte duhovne glazbe", rekla je za Hrvatski katolički radio Ivana Matanović iz molitvene zajednice Srce Isusovo.

/ fe

O duhovnom odmoru i planovima molitvene zajednice Srce Isusovo slušali ste u petak tijekom emisije Vjerski kompas Hrvatskog katoličkog radija. U emisije je gostovala Ivana Matanović iz MZSI-a.

“Ovo je treća godina da MZSI organizira duhovni ljetni odmor na otoku Pašmanu koji je otvoren za sve ljude dobre volje”, poručila je Matanović i naglasila da je ljetovanje spoj molitve, duhovnosti i odmora.

Svaki termin ima svojeg duhovnika, a dan je ispunjen kupanjem, tišinom, molitvom krunice, misnim slavljem i klanjanjem. Naravno uza sve navedeno, uvijek se pronađe vremena za druženje uz razgovor i gitaru.

Molitvena zajednica Srce Isusovo na Pašmanu / Foto: Facebook

“U periodu od četiri tjedna na duhovni odmor dođe 120 osoba. Svaki duhovnik s polaznicima razgovara o životnim problemima, temama iz svakodnevice.”

Na duhovno ljetovanje članovi MZSI-a dolaze odmoriti dušu i onda prenijeti tu radost u svoja poslovna i privatna okruženja. Sve je to u duhu pripreme za nove i redovite aktivnosti.

“Molitvena zajednica dva puta godišnje vodi mlade u Međugorje,  svaki utorak bez obzira na vremenske prilike moli se krunica na Kamenitim vratima u 20 sati. Novina su i podružnice koje se osnivaju u gradovima diljem Republike Hrvatske, kao i mladi koji na ljetovanje u sklopu MZSI-a dolaze iz dijaspore”, naglasila je Matanović.

 

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja