Budi dio naše mreže

Mladi će moći od sada iz svojih domova sudjelovati u "virtualnim župnim katehezama", koje priređuje Katehetski ured Đakovačko-osječke nadbiskupije. Bit će dostupne molitve, meditacije, video-blogovi....

/ ps/IKA

Katehetski ured Đakovačko-osječke nadbiskupije u suradnji s vjeroučiteljem Mihaelom Kelbasom iz Tehničke škole Ruđera Boškovića u Vinkovcima, poziva mlade da sudjeluju u “virtualnim župnim katehezama”. Mladi iz svojih domova moći će pratiti video-blogove, razmatrati nad nedjeljnim evanđeljem… a za najmlađe od katehetskih materijala ponuđen je i strip o sv. Roku, zaštitiniku od zaraznih bolesti, koji je priredila vukovarska vjeroučiteljica Marina Živić.

Suočeni s novim oblicima evangelizacije i trenutnom situacijom, plan nam je djelovati poticajno.

“Virtualne župne kateheze”, sastojat će se od video-blogova, meditativnih tekstova, video sadržaja za razmatranje nedjeljnog evanđelja za mlade, ali i za njihove obitelji… “Suočeni s novim oblicima evangelizacije i trenutnom situacijom, plan nam je djelovati poticajno”, poručio je Kelbas, koji vodi virtualne kateheze.

Prvi u nizu video-blogova posvetio je aplikaciji “Nova Eva”, koju je preporučio mladima da skinu na svojim mobitelima. Aplikaciju su prije koju godinu pokrenuli salezijanci, a nudi molitvenik, brevijar, misna čitanja, nedjeljne propovijedi, izreke svetaca… “Smatram da je ona idealno oruđe u ovom trenutku”, rekao je Kelbas.

Video-blog možete pogledati ovdje, a bit će i dostupni na mrežnim stranicama nadbiskupije kod Molitveno-katehetskih materijala.

Vjeroučiteljica OŠ Dragutina Tadijanovića u Vukovaru, Marina Živić, pronašla je i prilagodila u prezentaciju strip o sv. Roku.

Ni za najmlađe ne nedostaje sadržaja. Vjeroučiteljica OŠ Dragutina Tadijanovića u Vukovaru, Marina Živić, pronašla je i prilagodila u prezentaciju strip o sv. Roku. Poticaj joj je bila molitva koju su preporučili biskupi Hrvatske biskupske konferencije za prestanak širenja zaraze koronavirusa, a spominje se sv. Rok koji je zaštitinik od zaraznih bolesti. Uz dopuštenje autora prilagodila je strip u prezentaciju za osnovnoškolce koja se također nalazi na mrežnim stranicama Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja