Budi dio naše mreže

Finalisti posljednje ovosezonske emisije "Pametna pitanja za pametne glave", u kojoj se tijekom ove školske godine natjecalo 20 ekipa iz osnovnih škola diljem Lijepe naše, dolaze iz Zagreba i Bregane i to su ekipe OŠ Žitnjak iz Zagreba – Kapljice i OŠ Milana Langa iz Bregane - Svjećice.

/ HKM

Ekipu iz OŠ Žitnjak u Zagrebu – Kapljice čine Nika Ćolić, Paula Koska i Gabrijel Kaurin. Ekipu predvodi vjeroučitelj Ivica Galeković, a u pratnji je kao rezerva stigla Lorena Lopar. 

Finale emisije Pametna pitanja za pametne glave 2021. – OŠ Žitnjak, Zagreb

Ekipu OŠ Milana Langa iz Bregane – Svjećice čine Lana Pavlin, Petar Basa i Filip Hrastinski. Kapetanica ekipe je vjeroučiteljica Ksenija Vilić. U pratnji je kao rezerva stigla Mia Obeid.

Finale emisije Pametna pitanja za pametne glave 2021. – OŠ Bregana

Natjecanje je do sredine emisije bile neizvjesno. U igri “asocijacija” ekipa iz Bregana “preotela” je bodove ekipi iz Zagreba i tako preuzela vodstvo do kraja emisije. Sami natjecatelji nakon emisije upravo su ovaj dio natjecanja smatrali najtežim. Kao najlakši dio istaknuli su evanđelje u kojem su morali prepoznati tri netočnosti te dio igre u kojoj su morali odgovarati s točno ili netočno.

Finale emisije Pametna pitanja za pametne glave 2021.

Ekipa iz Zagreba čestitala je Osnovnoj školi iz Bregane na pobjedi. “Pozdravljamo naše obitelji, naše razrednice Vesnu Horvat Kovačec i Željku Ivić, djevojke koje su nas pripremali za natjecanje i našeg vjeroučitelja Ivicu”, rekla je glasnogovornica ekipe Nika Ćolić.

Finale emisije Pametna pitanja za pametne glave 2021. – OŠ Žitnjak

“Trudili su se, učili, mučili. Bilo je tu i sreće, ali i Božje pomoći. Pohvaljujem njih, kao i djevojke koje su im pomagale: Anu, Ninu, Saru i Paolu. One su ih pripremale kad ja nisam mogao. Najviše su ih pripremale psihički i emocionalno. A njih četvero izdvojili su svoje osobno vrijeme da mogu napredovati u svojem znanju, i u ovom radijskom natjecanju. Baš su bili dobar tim ovih proteklih nekoliko mjeseci”, rekao je vjeroučitelj Ivica Galeković o svojim učenicima iz OŠ Žitnjak.

Pozvao je i ostale mlade slušatelje, učenike da se prijave od jeseni za sudjelovanje u emisiji “Pametna pitanja za pametne glave”. “Odlična je emisija. Djeca će puno naučiti, steći iskustvo. Za svih ovih 20 godina koliko traje emisija svaka vam čast i pohvala”, poručio je vjeroučitelj.

Podršku učenicima i vjeroučitelju pružila je i ravnateljica OŠ Žitnjak Margita Madunić Kaniški koja je zahvalila natjecateljima na predanom sudjelovanju, kao i vjeroučitelju mentoru, ali i djevojkama koje su ih pripremale. “Nadam se da će i sljedećih godina biti drugih pametnih glavica koji će postizati ovako dobre rezultate”, poručila je.

Finale emisije Pametna pitanja za pametne glave 2021. – OŠ Bregana

Predstavnik pobjedničke ekipe Petar Basa pozdrave i zahvale odradio je glasnogovornički – i sadržajem i stavom:

“Čestitamo ekipi sa Žitnjaka na pokazanom znanju. Pozdravljamo naš razred, učenike, učitelje i zaposlenike naše škole. Zahvaljujemo i pozdravljamo našu vjeroučitelju Kseniju i župnika Josipa Čuliga. Pozdravljamo naše roditelje, obitelji i sve slušatelje Hrvatskoga katoličkog radija te vas u studiju. Zahvaljujemo vam što ste nam omogućili sudjelovanje u ovom natjecanju.”

Pobjedničku ekipu pratila je vjeroučiteljica Ksenija Vilić koja ističe da već dugi niz godina kao škola sudjeluju u ovoj radijskoj emisiji. “Ove godine nam je prvo finale, dosad smo ispadali u polufinalu”, rekla je Vilić. Ističe da je svaka generacija drugačija, a napose ova. “Ova ekipa je imala najmanje treme. Bilo je to jako lijepo iskustvo. Bili su redoviti u pripremama i napravili su sve što smo se dogovorili”, rekla je vjeroučiteljica Vilić.

Finale emisije Pametna pitanja za pametne glave 2021. – OŠ Bregana

Natjecatelji finalisti također pozivaju i ostale učenike da se prijave: “Imali smo odlično iskustvo! Svatko tko može neka se natječe! Treba puno učiti i raditi! Jako je zabavno i uživat ćete! Nije toliko teško kad učiš i pripremaš se!”

Urednica emisije Snježana Kirinić Grubić zahvalila je svim voditeljima koji su sudjelovali u emisiji kao i tehničarima koji su emisiji tijekom cijele sezone dali značajan doprinos.

Nagrade je finalistima nakon emisije podijelio glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić.

Finale emisije Pametna pitanja za pametne glave 2021.

Finale emisije Pametna pitanja za pametne glave 2021.

Ekipe su osvojile zlatne i srebrne medalje i pehare. Brončane medalje putuju trećeplasiranoj ekipi Ovčica u Katoličku OŠ u Požegi.

Pokrovitelji finalne emisije bili su Verbum, Školska knjiga i Rost šport. Zahvaljujući Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica naši natjecatelji oko vrata nosili su znakove svojih ekipa – kapljice i svjećice – koje su za njih tehnikom kaširanja napravili učenici Centra.

Finale emisije Pametna pitanja za pametne glave 2021.

Emisija “Pametna pitanja za pametne glave” počela je s emitiranjem još davne 2000. kao rubrika u sklopu emisije Slatko, slađe, najslađe. Ova je emisija još imala i rubriku Školski sandučić. U njoj su se predstavljali učenici iz različitih škola, donosile su se njihove vijesti i prilozi. Uz te dvije postojala je i rubrika Slatkica pitalica s nagradnim pitanjem o svecima i blagdanima katoličke crkve. U obliku kakav se sad emitira – s krugovima natjecanja do finala – “Pametna pitanja za pametne glave” emitiramo od školske godine 2001./2002.

Finale emisije možete poslušati ovdje:

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja