Budi dio naše mreže

"Želim da ovo shvatiš – ovom je svijetu potrebna najbolja verzija tebe! Potreban si ovom svijetu baš takav kakav jesi! Nitko drugi te ne može zamijeniti! Ako si sportaš – izvrsno! Ako si nadaren za matematiku – izvrsno! Ovom svijetu treba autentična verzija tebe, a ne neka improvizirana verzija nekoga drugog. Preuzmi taj rizik! I nemoj se bojati čuti 'ne' kao odgovor. Ako ti netko kaže 'ne', to znači da tvoje 'da' negdje čeka na tebe", poručuje Paul J. Kim.

/ hk

Samopouzdanje svakog muškarca proizlazi iz odnosa povjerenja prema jednom Čovjeku – Isusu Kristu, tvrdi pjevač i govornik Paul J. Kim. On potiče muškarce da, kao Božji sinovi, oponašaju Krista kako bi u potpunosti postali ono što Bog želi za njih. Kim u svome promišljanju o samopouzdanju za Ascension Presents potiče muškarce da preuzmu rizik i postanu najbolja verzija sebe – jer takve muškarce ovaj svije treba!

Dragi muškarci, draga braćo, danas želim promišljati o problemu koji zahvaća mnoga srca, a to je problem sa samopouzdanjem. Čini mi se da u našem svijetu vladaju dvije krajnosti – s jedne strane postoje “macho” muškarci i UFC borci koji ti žele nauditi samo zato što si se zatekao na njihovom putu, a s druge strane postoje muškarci koji hodaju pognute glave i ne mogu donositi odluke. Problem je u tome što se muškarci ne osjećaju ugodno u svojoj koži. Nasilnici i “macho” muškarci  nisu sigurni u sebe i svoje sposobnosti pa imaju potrebu ugnjetavati druge. S druge strane, postoje muškarci koji su toliko nesigurni da imaju potrebu ispričati se “zbog toga što su živi”. Ni jedno ni drugo nije dobro!

Naše samopouzdanje mora se temeljiti na tome da nas je Bog stvorio na svoju sliku i priliku. Znam da to zvuči kao klišej, no takav stav možemo imati samo ako provodimo vrijeme s Isusom u molitvi. Tko je pravi muškaraca – to je temeljno pitanje. Pravi muškarac je Isus Krist – onaj koji je položio svoj život za Crkvu, svoju zaručnicu, onaj koji je proveo 30 godina radeći kao stolar. Pravi muškarac je vjerni Krist koji je živio skrivenim životom – životom vjernosti, ali i odgovornosti.

Pravi muškarac je Isus Krist – onaj koji je položio svoj život za Crkvu, svoju zaručnicu!

Želim govoriti o problemu samopouzdanja jer, ako imamo problem s tim, često upadamo u ove dvije krajnosti. U praktičnom smislu, muškarci koji nemaju samopouzdanje nisu spremni preuzeti rizik. Primjerice, takav muškarac nikada neće prihvatiti novi posao zato što smatra da nije dovoljno dobar za to. Takav muškarac neće podnijeti prijavu za posao jer mislim da ona neće biti prihvaćena. Takav muškarac neće prići i razgovarati s djevojkom koja potencijalno može biti njegova buduća supruga – jer “ona je izvan njegove lige”. Kako znaš ako uopće nisi razgovarao s njom?

Postoji strah u muškarcu da će biti odbijen jer “nema ništa za ponuditi” i “jednostavno nije dobar”. Onaj muškarac je talentiran, onaj drugi je privlačan, onaj treći je uspješan sportaš… Ja? Ja sam nitko. To je užasan stav jer blokira muškarca u djelovanju prije nego što je uopće učinio prvi korak.

Dragi muškarci, koji je vaš najveći strah? Bojite li se da će vas djevojka odbiti ako ju pozovete na druženje? Pa što onda? Jednostavno krenite dalje… Što je najgore što ti neka osoba može reći? Neki od najuspješnijih ljudi na svijetu čuli su to “ne” toliko puta i uvijek iznova, no taj jedan “da” se poslije dogodio i to je najvažnije!

Preuzmi rizik i nemoj se bojati čuti “ne” kao odgovor!

Dragi muškarci, želim vas izazvati. Želim da ovo shvatiš – ovom je svijetu potrebna najbolja verzija tebe! Potreban si ovom svijetu baš takav kakav jesi! Nitko drugi te ne može zamijeniti! Ako si sportaš – izvrsno! Ako si nadaren za matematiku – izvrsno! Ovom svijetu treba autentična verzija tebe, a ne neka improvizirana verzija nekoga drugog. Preuzmi taj rizik! I nemoj se bojati čuti “ne” kao odgovor. Ako ti netko kaže “ne”, to znači da tvoje “da” negdje čeka na tebe.

Kada sam upoznao svoju suprugu, morao sam izazvati samoga sebe! Bojao sam se da će mi djevojka reći: “Ne, ne želim izaći na spoj s tobom, nisi moj tip” pa nisam niti pokušao razgovarati s njom. No, Bogu hvala, moje samopouzdanje je raslo tako što sam se sve više izlagao rizicima. Išao sam korak po korak. Prvo sam prilazio djevojkama i ulazio u razgovor s njima. Molim vas, zaboravite na razne “ulete” i čudne “macho” izjave. Samo budite svoji, imajte samopouzdanja – to je ono što djevojke cijene. One žele vidjeti da je muškarac razuman, da poštuje druge, da je pristojan. One se žele osjetiti poštovanima. Žele vidjeti da imaš svoje ciljeve, snove i viziju. Ni jedna žena ne želi biti s muškarcem koji to nema. Riskirajte!

Svako putovanje započinje prvim korakom!

Kada sam upoznao svoju suprugu na vjenčanju moga prijatelja, jednostavno sam joj prišao i započeo razgovor s njom. Podijelio sam s njom priču o svome životu i slušao njezinu priču o njenom životu – ostalo je povijest! No, da nisam poduzeo taj prvi korak, nikada ju ne bih upoznao.

Ako ste samci, veza s nekim neće riješiti sve vaše probleme. No, ako živiš u duhu samopouzdanja, znajući tko si kao Božji sin – postaješ snažan i moćan, imaš milost, vrijednost i dostojanstvo kako bi činio velike stvari. No, ako ne počneš vjerovati u samoga sebe, nitko te ne može uvjeriti u to! Moraš riskirati! Nije važno radi li se o odnosima s drugima, tvome poslu ili duhovnom životu – moraš riskirati! Pustolovina te čeka, no ona se neće ostvariti ako ne izađeš iz svoje zone udobnosti i učiniš nešto! Braćo, učinite nešto sa svojim životom još danas! Učinite nešto veliko! Svako putovanje započinje prvim korakom. Nemojte se bojati biti odbijeni!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja