Budi dio naše mreže

Ovogodišnji krizmanici retfalačke župe Uzvišenja sv. Križa u Osijeku zajedno sa svojim katehetom Matijom Aušićem, župnim vikarom, sudjelovali su u subotu, 20. ožujka, u XV. nadbiskupijskom križnom putu za mlade, pod geslom Milosrdan je i milostiv Gospodin (Ps 103,8), prateći u župnoj crkvi prijenos programa na Youtube kanalu Ureda za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije.

/ mp/IKA

U duhovnom zajedništvu sa nazočnima u Centru za duhovne obnove Božje milosrđe na Ovčari uživo su od 16 sati poslušali katehezu nadbiskupa đakovačko-osječkog mons. Đure Hranića na temu Zašto Bog ne odgovara na našu patnju? Potom su zapazili riječ pomoćnoga biskupa đakovačko-osječkog mons. Ivana Ćurića i angažirano sudjelovali u pobožnosti „Križnog puta milosrđa“. 

Mladi su prethodno upoznati s mrežnim izdanjem pobožnosti križnog puta uz uvod nadbiskupijskog povjerenika za pastoral mladih Marija Žigmana, studentskog kapelana u Osijeku i retfalačkog župnog vikara, koji je mladima poručio:

„Zajedno s mnoštvom započinješ križni put – put života koji te vodi do Uskrsnuća. Križni put težak je i naporan, traži žrtvu i odricanje, ali ako na taj put ideš s Isusom – on postaje slatki jaram i lako breme (usp. Mt 11,30) koje te dovodi do Boga – Onoga koji je milosrdan i milostiv (Ps 103,8). Božje milosrđe uvjet je našega spasenja. Sam Bog, koji i danas živi u svojoj Crkvi, dolazi k čovjeku kako bi s njim podijelio svaki trenutak njegova života; nikada čovjeka ne osuđuje nego ga podiže. On danas, na ovom križnom putu, želi s tobom prolaziti kroz tvoju tjeskobu, patnju i muku, jednako kao i kroz radost, ljubav i nadu koju nosiš u srcu. Želi suosjećati s tobom, dati ti svoju blizinu i prisutnost – koja izlijeva u tvoje srce snagu Njegova milosrđa. Neka ovaj današnji hod bude tvoj hod do iskustva milosrđa koje je jače od svakoga grijeha. Otvori se susretu s Bogom u sakramentu pomirenja – koji te potiče na promjenu. Neka ovaj hod ne bude još jedan u nizu, koji će te samo izmoriti, a tvoju dušu ostaviti praznu. Neka ovaj hod bude tvoj susret s Bogom koji te treba i traži, koji te poziva da činiš konkretna djela milosrđa i na taj način svjedočiš Njegovu prisutnost u suvremenom svijetu.“

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja