Budi dio naše mreže

Fra Stjepan Brčina pokrenuo je u subotu trodnevnu online duhovnu obnovu za mlade na svom Instagram profilu, a tema prve večeri bila je Božja ljubav.

/ mp

Zbog fizičke udaljenosti, fra Stjepan je odlučio društvene mreže iskoristiti kako bi mladima naviještao Radosnu vijest i poticao ih na hrabrost u izazovnim vremenima. Od ranije poznat svojom aktivnošću na društvenim mrežama, pokrenuo je i ovaj projekt u kojem će pratitelji moći čuti nagovore i svjedočanstva o iskustvu Božje ljubavi, grijehu i Isusu kao Spasitelju i prisustvovati molitvi tri večeri zaredom u 20:30 sati.

Tema Božja ljubav u cilju je imala približiti Boga kao ljubav koja nas traži i koja čeka da izlije svoje milosti na nas. Razlog zbog kojeg se o ovoj temi ne bi trebalo prestati govoriti, naglašava fra Stjepan, je mnoštvo ljudi koji Boga smatraju dalekim, Onim koji samo čeka da nas osudi i zbog toga naša vjera postaje puna rituala bez pravog odnosa s Bogom – Ocem koji nas voli osobno, bezuvjetno i potpuno. Mladi često nisu svjesni da ne trebaš napraviti ništa da bi te Bog zavolio, nego to samo – prihvatiti.

Svojim svjedočanstvom potvrdili su to i dvoje mladih koji su sudjelovali u ovoj duhovnoj obnovi, Franko Gečević i Kristina Jozić. Franko i Kristina podijelili su svoje osobno iskustvo kako su nakon mnogih godina tradicionalne vjere otvorili svoja srca i pustili da ih zahvati vatra Božje ljubavi koja se ne može opisati, nego samo osjetiti. Naglasili su kako je plod bila velika radost nakon koje su željeli izaći na ulice i govoriti svima o toj ljubavi. Osjećaj sigurnosti i sreće neusporediv je sa svim problemima koji te čekaju na ovom svijetu, a upravo takav je naš Bog i on želi da to znamo, on nas bezuvjetno ljubi i to je naš smisao za kojim tragamo, poručili su ovi mladi ljudi.

Skoro tisuću mladih pratilo je ovu online duhovnu obnovu, a velik broj se javio i sa svojim doživljajima u kojima nisu krili oduševljenje temom i svjedočanstvima. „Cijeli live sam preplakala…“, „Vratili ste mi nadu!“, „Kakve riječi…“, samo su neke od poruka koje su pristizale, kao i zahvale onih koji žive u inozemstvu i nemaju priliku uživo prisustvovati ovakvim sadržajima.

U nedjelju je drugi dan duhovne obnove u kojoj nas očekuju novi gosti, novi sadržaj i nova tema – snaga grijeha.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Bog je ljubav! 1Iv 4,8 ❤

Objavu dijeli fra Stjepan Brčina (@stjepanbrcina)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja