Budi dio naše mreže

U Domu sv. Martina u Malom Lošinju zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u subotu 20. kolovoza s mladima Zagrebačke nadbiskupije koji sudjeluju u ljetnom programu u organizaciji nadbiskupijskog Ureda za pastoral mladih.

/ im

Kardinal se pridružio mladima u popodnevnom dijelu programa koji je bio predviđen za njihova pitanja vezana uz razne teme crkvenog, vjerskog, pastoralnog i društevnog života. Mladi su u otvorenosti i spontanosti pokretali razne teme – od pitanja vezanih za celibat i put duhovnoga poziva, preko pitanja vezanih uz kumstvo, obrede, svece te načine i sredstva nove evangelizacije.

Kardinal Bozanić rado je odgovarao i na pitanja vezana uz osobni put svećeništva i biskupstva, prisjetio se pojedinih upečatljivih trenutaka nadbiskupske službe, osobito onih vezanih uz sv. Ivana Pavla II. Govorio je i o načinima svjedočenja i približavanja vjere onima koji su se od vjere udaljili, upoznao mlade s procesom izbora pape u konklavama, dijeleći s njima i neka svoja sjećnja i iskustva s dvaju izbora papa u kojima je i sam sudjelovao te se na kraju osvrnuo i na pitanje kanonizacije bl. Alojzija Stepinca.

Na kraju je potkanuo mlade da osobito promiču pobožnost prema bl. Alojziju te ih ohrabrio da ustraju na putu vjere i zajedništva kojim kroče, ističući kako primjećuje polet i ljubav mladih ljudi koji obećavaju.

Susretu su prisustvovali i povjerenik za mlade vlč. Kristijan Tušek te nadbiskupski tajnik vlč. Petar Belina, izvijestio je Ured za pastoral mladih.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja