Budi dio naše mreže

Večer uoči velike svetkovine Svih Svetih, pod nazivom "Svetost pobjeđuje – Holywin!", molitveno se obilježava diljem kršćanskog svijeta. Inicijativi su se priključili i mladi Srijemske biskupije, okupljeni u kapeli Gospe od mira u Sremskim Karlovcima. Sve fotografije: Sara Žurovski i Darko Pek.

/ hjb

Mladi iz cijele Srijemske biskupije okupili su se, zajedno s domaćim župljanima, u ponedjeljak, 31. listopada, na molitvenu večer bdijenja uoči svetkovine Svih svetih u povijesnoj kapeli Gospe od mira u Sremskim Karlovcima, gdje je potpisan čuveni Karlovački mir koji je okončao stoljetne ratove s Otomanskim Carstvom.

Holywin u Sremskim Karlovcima

Povjerenik za pastoral mladih Srijemske biskupije i župnik u Novim Banovcima i Inđiji vlč. Dušan Milekić dočekivao je i pozdravljao mlade koji su se okupljali već od 18 sati. Program je započeo prilikom za sakrament pomirenja te svetom misom tijekom koje je vlč. Milekić izrekao nadahnutu homiliju o važnosti života u Istini.

“Bogu ne trebaju naše maske koje svakodnevno stavljamo pred ljudima, ni fizičke niti one psihološke ili duhovne. On vidi u srce, i ljubi te baš takvog kakav jesi. Nema potrebe za skrivanjem, niti posezanjem za tuđim ‘identitetima’ da bi bio prihvaćen, a često i na mala vrata pustio đavla koji me želi prevariti”, istaknuo je propovjednik.

Holywin u Sremskim Karlovcima

Na kraju svete mise izložen je Presveti Oltarski Sakrament te je program nastavljen dubokom molitvom i klanjanjem u tišini uz meditativnu glazbu, a meditacije i poticaje na molitvu vodio je vlč. Milekić. Molilo se za mlade, za obitelji i za razne zamke i poteškoće s kojima se susreću. Na kraju su zajednički izmolili Litanije svih svetih i molitve za dobivanje potpunog oprosta za pokojne.

Holywin u Sremskim Karlovcima

Kao znakove svoje vjernosti i ljubavi prema Gospodinu, mladi su donosili upaljene lučice te ih polagali pred izloženi Presveti Sakrament.

Holywin u Sremskim Karlovcima

Nakon euharistijskog blagoslova bila je prilika i za pojedinačni blagoslov te su mnogi i dalje ostali u molitvi i tišini pred Gospodinom. Bilo je zaista dirljivo vidjeti u dubokoj molitvi mlade oduševljene ovom večeri i inicijativom koja je u cijeloj biskupiji naišla na jako dobar odjek.

Uz vlč. Milekića, koncelebrirali su i sudjelovali i župnici iz Sremskih Karlovaca, Sremske Kamenice, Beočina i Čerevića te Laćarka i Petrovaradina, zajedno sa mladima iz njihovih župa. Nakon pjesme, slavljenja i molitve, zajedničko druženje nastavljeno je u pastoralnoj dvorani.

Holywin u Sremskim Karlovcima

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja