Budi dio naše mreže

Od 15. do 22. kolovoza 2023. u nadbiskupijskoj kući u Zatonu, Ured za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije organizirao je drugi po redu Kamp za mlade pod nazivom Kome pripada tvoje srce, vol. 2.

/ im

Na Kampu se ove godine tematski obrađivala teologija tijela kroz sedam glavnih grijeha. Oko 30 mladih skupa s animatorima iz povjerenstva za mlade – Miom Mitrović, Mateom Došlić i Anamarijom Buzgo te vlč. Mariom Žigmanom, povjerenikom za mlade, vlč. Filipom Sertićem, svećenikom na studiju u Rimu i vlč. Petrom Maskaljevićem, župnikom u Lipovcu kroz tjedan dana su tematski promišljali o sedam glavnih grijeha i 7 kreposti koje nam pomažu u borbi.

Svakodnevni program započinjao je jutarnjom misom s propovijedi uz sviranje, pjevanje i čitanje animatora i mladih iz kampa, zajedničkim doručkom, a potom katehezom na određenu temu dana koju su imali svećenici i animatori. Nakon svake kateheze mladi su postavljali dodatna pitanja na neku temu, a tijekom cijelog dana, mogli su razgovarati s animatorima ili svećenicima te pristupiti sakramentu ispovijedi. U poslijepodnevnom dijelu programa, nakon ručka, druženja i odmora, u 15 sati molila se krunica Božjeg milosrđa uz zajedničku pjesmu, a potom je slijedilo slobodno vrijeme do večere i večernjeg dijela programa. U večernjem dijelu programa mladi su se imali priliku bolje upoznati kroz zabavne igre, zabaviti se uz veselu večer na plaži, pogledati film na određenu temu kojega su potom zajednički prokomentirali, dijelili vlastita iskustva na određenu temu te postavljali pitanja, poslušali su svjedočanstvo bračnog para, dok je svaku večer po završetku programa bila prilika pohoditi crkvu na 30 minuta gdje je bio izložen Presveti Oltarski Sakrament za molitvu u tišini.

Nakon nedjeljnog euharistijskog slavlja, odmora i ručka, mladi su se uputili u Nin gdje su posjetili gradsku jezgru, crkvu sv. Križa u Ninu te svetište Gospe od Zečeva gdje su zajedno molili Marijin zagovor za sve svoje nakane, sve mlade te nova svećenička i redovnička zvanja. U večernjem dijelu programa odigrana je zabavna igra „Potraga za blagom“ u kojem su sudionici po grupama nastojali zajednički riješiti zadatke i prvi doći na cilj.

U ponedjeljak, u večernjem dijelu programa vlč. Žigman predvodio je euharistijsko klanjanje po završetku svih tema, gdje su mladi imali priliku pred Gospodina donijeti sve što su kroz tjedan promišljali. Nakon klanjanja uslijedilo je otkrivanje anđela čuvara i zajednički razgovor i druženje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja