Budi dio naše mreže

Za mjesec dana u Hrvatskoj se počinje prikazivati film „Marijina zemlja” španjolskog redatelja i glumca Juana Manuela Cotela. Film govori o ljudima koji su se u Crkvu vratili Marijinim zagovorom.

/ im

Za mjesec dana u Hrvatskoj se počinje prikazivati film „Marijina zemlja” španjolskog redatelja i glumca Juana Manuela Cotela. Film govori o ljudima koji su se u Crkvu vratili Marijinim zagovorom.

Film „Marijina zemlja” je dugometražni dokumentarno-igrani film španjolskog redatelja i glumca Juana Manuela Cotela u produkciji kuće „Infinito”. Cotelo u filmu glumi jednog tajnog agenta koji putuje svijetom da bi susreo ljude koji su doživjeli obraćenje u kojem je posebnu ulogu imala Blažena Djevica Marija. Kako bi prikupio potrebne informacije agent odlazi u Meksiko, Veliku Britaniju, Kolumbiju i Bosnu i Hercegovinu.

Svjedočanstva su istinita, a najveću ulogu u obraćenju ljudi imala je Gospa. Film je dijelom fikcijski, a dijelom istiniti jer je prožet stvarnim svjedočanstvima. Ovo nije najnovije djelo redatelja Cotela, film je snimljen 2013. godine kao drugi njihov film, a Hrvatska je 36 zemlja po redu gdje se ovaj film prikazuje. Film je bio jako uspješan gdje god je prikazan.

Obilazeći mjesta Marijinih ukazanja i druga mjesta usko vezana za Mariju redatelj je došao i do Međugorja.

Svjedočanstvo koje je posebno dojmilo našu sugovornicu Magdalenu Vlaho jest životna priča jedne plesačice iz Las Vegasa imenom Lola koja je oboljela od multiskleroze koja je slučajno na TV-u pogledala prilog o Međugorju. Ona nije bila katolkinja, ali kada je vidjela prilog osjetila je poticaj da mora otići u Međugorje. Vlaho nam nije htjela otkriti detalje, nego je sugerirala da pogledamo film i otkrijemo o kakvom snažnom svjedočanstvu se radi.

Film je namijenjen za sve dobne skupine, a moći će se vidjeti od 16. studenog u Kinu Metropolis u Novom Zagrebu, a premijera filma za medije održat će se 6. studenog na njoj će nazočiti i redatelj Cotelo. Na web stranici filma www.marijinazemlja.com postoji zahtjev koji je potrebno ispuniti kako bi osigurali prikazivanje filma i u drugim gradovima. Taj zahtjev pomaže organizatorima da lakše dođu do kino dvorane u nekom određenom mjestu. To se do sada pokazalo uspješnim.

Sve potrebne informacije o filmu, ali i ostalim sadržajima možete pronaći na facebook stranici Infinito Croatia, ali i na istoimenoj youtube stranici.

Na koncu je Vlaho napomenula da će redatelj pri svom dolasku u Hrvatsku iznijeti i svoje svjedočanstvo u pojedinim župama, a više informacija o tome moći ćemo pronaći na gore navedenim stranicama.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja