Budi dio naše mreže

Priča o volonterki akcije '72 sata bez kompromisa' Evi Vukina

/ Mislava Bišćan

Projekt SKAC-a ’72 sata bez kompromisa’ ima cilj okupiti srednjoškolce, studente i mlade te pokazati kako se zajedničkim snagama i različitim akcijama može preobraziti okruženje u kojem živimo. Peti put zaredom ovaj veliki volonterski maraton tijekom tri dana ujedinio je mlade iz Dubrovnika, Metkovića, Osijeka, Sinja, Siska, Slavonskog Broda, Splita, Suhopolja, Zadra i Zagreba.

U akciju se uključilo 2844 volontera koji su sudjelovali u 383 akcije – radionicama za mlade, posjetima različitim skupinama ljudi, pomaganju starijima i nemoćnima, čišćenju i uređivanju domova, parkova i okoliša škola, vrtića, prikupljanju sredstava za siromašne, ekološkim akcijama, kreativnim radionicama s djecom te drugim aktivnostima.

U projektu ’72 sata bez kompromisa’ sudjelovala je i Eva Vukina iz Čakovca, koja je završila Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci. 

‘Bog mi je dao talent, zašto ne bi oslikavala zidove i koristila svoj talent za volontiranje. Osim toga volontiranjem više dobijemo, nego što dajemo. A moj moto je ‘Da bih primila, moram i dati”, ističe Eva Vukina.

U akciji ’72 sata bez kompromisa’ na zidu jedne osnovne škole u Zagrebu naslikala je djevojčicu koja puše u maslačak, sliku su vidjeli  mnogi i svidjela im se. Pored toga u prostorijama SKAC-a kredom je nacrtala Isusa prema predlošku iz filma ‘Pasija’. Pristala sam, ističe Eva, jer ako je u pitanju korištenje talenata za Boga, zašto ne?

U SKAC-u su joj dali tekst iz Evanđelja po kojem je napravila skicu. Uzela je motiv Isusa iz filma ‘Pasija’ kako drži kruh na Posljednjoj večeri. ‘Moja vizija je da je Isus tada imao viđenje svijeta, želio je da svijetom vlada jedinstvo, ljubav i mir, zato sam odabrala motiv djece jer su ona najčišća bića na zemlji. Iznad kruha stavila sam motiv djece koja se drže za ruke kao simbol jedinstva, ljubavi i dječje čistoće na koju smo svi pozvani’, zaključila je Eva Vukina

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja