Budi dio naše mreže

ČESTITAMO SKAC Palma slavi 18. rođendan!

SKAC Palma trodnevnom proslavom slavi 18 godina postojanja. Jedan od temelja zagrebačkog pastorala mladih razvija se u isusovačkom dvorištu u Palmotićevoj ulici u Zagrebu od 2001. godine, iako je tradicija isusovačkog rada s mladima i okupljanja mladih oko bazilike Srca Isusova mnogo starija.

/ mp

Osnivač SKAC-a je p. Luka Rađa koji i danas, iako nepokretan, budno i s radošću prati širenje Studentskog katoličkog centra, koji je, u međuvremenu, okupio mlade i u Splitu, Slavonskom Brodu i Osijeku.

SKAC Palma je formalno osnovan 27. studenog 2001. godine te je s tim datumom i započela trodnevna proslava misom zahvalnicom, a za četvrtak u 18 sati najavljuje se zabavno druženje uz predstavljanje drugog izdanja knjige p. Luke Rađe „Šalabahter za život”. U petak s početkom u 18 sati slijedi zabava uz kviz između isusovaca i mladih, a sve će završiti misom mladih i zabavnim partyjem.

SKAC se malim koracima u ovih 18 godina razvio u organizaciju ozbiljne strukture koja podrazumijeva veliki broj volontera te dio zaposlenika.

Ključne riječi:
Skac Palma

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja