Budi dio naše mreže

Školski časopis "Bolji svijet" Klasične gimnazije Ivan Pavao II. Zadar na Lidranu - državnoj smotri literarnog, dramskog-scenskog i novinarskog stvaralaštva, proglašen je jednim od deset najboljih školskih časopisa u Hrvatskoj. Tim povodom, redakcija "Boljeg svijeta" napisala je Priopćenje za medije sljedećeg sadržaja.

/ hk

Prošli tjedan ugodno nas je iznenadio poziv školskom listu Bolji svijet na državnu smotru LiDraNa. Ne možemo reći kako se nismo nadali, jer do sada smo tri puta bili na državnoj smotri. Ali eto, prošlo je dugih sedam godina bez takvog uspjeha. Sada smo opet među najboljima, a u ponedjeljak, 19. travnja održan je i državni LiDraNo ‘na daljinu’, tj. online uz pomoć platforme Zoom.

Među najboljima

Nismo, dakle, putovali daleko nego samo do naše školske knjižnice. Redakciju je predstavljala Natali Pera, učenica 3.a razreda i voditelj novinarsko-literarne sekcije profesor Damir Sikirić, a kratko su nam se pridružili i ravnatelj don Ante Sorić te pedagoginja s. Ana Lipovac. Smotra za školske listove počela je u 10 sati i trajala dva i pol sata te je prvi put u istom programu predstavljeno 17 listova osnovnih škola i 10 listova srednjih škola. Među njima našla su se i četiri digitalna školska lista.

Urednica časopisa / Foto: “Bolji svijet”

Iznimno veliki trud

Prenosimo tekst objavljen na stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje: “Članovi povjerenstva Ankica Blažinović Kljajo, Marko Baus i Srećko Listeš čestitali su svim pozvanim učenicima, urednicima školskih listova i njihovim mentorima na iznimno velikom trudu i zalaganju koje je potrebno da bi se osmislio, napravio i tiskao jedan školski list.

Pohvaljen je izbor tema kod većine listova, napredak u grafičkom dizajnu listova te opremi novinarskih tekstova, ali isto tako prosudbeno povjerenstvo ukazalo je učenicima na detalje koje mogu popraviti i nadograditi u procesu stvaranja školskoga lista”.

Riječi pohvale

Posebno izdvajamo riječi pohvale upućene cijeloj redakciji Boljeg svijeta. Tako je gđa Ankica Blažinović Kljajo istaknula “76 stranica tekstova koji nose poruku sadržanu u nazivu lista Bolji svijet” te nastavila: “Oni se zaista svojim tekstovima trude ovaj svijet učiniti boljim. Tome svjedoče i naslovi koji svih odišu pozitivnim vibracijama: Ništa se ne događa slučajno, pa tako ni ova karantena; Izaći ćemo jači; Više ćemo cijeniti druženje s prijateljima, šetnje i školu; Jedva se čekam vratiti u klupe”.

Foto: “Bolji svijet”

Zatim je pohvalila rubriku Iz života škole gdje prevladava bogatstvo školskih događanja: projekti, radionice, obilježavanje značajnih datuma, putovanja, terenske nastave i duhovne obnove.

“Što se tiče grafičke obrade, sve je rubricirano, izmjenjuju se dva-tri stupca, tekstovi su opremljeni i svi imaju međunaslove”, naglasila je gđa Ankica Blažinović Kljajo. S grafičke strane, Marko Baus pohvalio je prozračnost lista, lijepe fotografije i vješti grafički dizajn, a ukazao nam je i na dvije sitnice koje možemo popraviti.

Nastavljamo!

Uvrštavanje našeg Boljeg svijeta među deset najboljih školskih listova u Hrvatskoj doživjeli smo kao prepoznavanje njegove kvalitete, kao priznaje našem trudu i radu, ali i kao motivaciju da nastavimo dalje u istom smjeru. Ovom prigodom zahvaljujemo svima koji su radili i pomagali u izradi broja 16, a ujedno najavljujemo kako će i 17-ica uskoro ugledati svjetlo dana. Hoće li biti uspješna kao i njezina prethodnica?

Redakcija Boljeg svijeta

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja