Budi dio naše mreže

"Pun milosti s 437 kilometara Božjeg milosrđa završila je ova moja avantura s Kristom...do slijedeće u Požegi", poručio je za Hrvatsku katoličku mrežu Luka Ivan Pejić, mladić koji se odlučio na jedan zanimljiv pothvat.

/ Ivana Markić

Luka Ivan Pejić odlučio se na jedan poseban način hodočastiti na 12. Susret hrvatske katoličke mladeži u Gospić, biciklom od Zagreba do Gospića. Svoj pothvat nazvao je ‘Biciklom za Krista‘.

Otkrio nam je da je spoznao da gdje god krene i što god radio u središtu je on i i njegov susret s Gospodinom.

“Moj put za Gospić na Susret hrvatske katoličke mladeži počeo je već u petak u ranim jutarnjim satima. Biciklom, zna se! S vjerom i velikom željom odvažio sam se na jedan, možda, pomalo lud pothvat. Krenuo sam iz Zagreba Gospiću kako bih se pridružio ostalim mladima u zajedništvu, molitvi i slavljenju Krista. Put od 230 km preko Karlovca i Ogulina do “velikog” Gospića prošao je u molitvi i promišljanju”, ispričao nam je Luka Ivan.

Put od 230 km preko Karlovca i Ogulina do “velikog” Gospića prošao je u molitvi i promišljanju.

Ne samo da je bicikl jurio nego mu je i srce je jurilo. “Dočekao me taj Grad pun ljubavi. Iako mi je tijelo bilo umorno, duša je silno gorjela za Gospodinom. Ti me nosiš Gospodine, pomislio sam. Srce je zaigralo u tom trenutku sam pomislio ‘pa neću valjda dobit infarkt‘, ali otkrio sam da mi je srce u punini zaigralo kada je rijeka mladih preplavila Grad, sa svih strana pjesma, radost, veselje. ‘Ovo je Hrvatska‘ – pomislio sam”, otkrio je.

Srce je zaigralo u tom trenutku sam pomislio ‘pa neću valjda dobit infarkt‘, ali otkrio sam da mi je srce u punini zaigralo kada je rijeka mladih preplavila Grad, sa svih strana pjesma, radost, veselje.

Luki Ivanu ovo nije prvi Susret hrvatske katoličke mladeži na kojem sudjeluje. Iskoristio je ovo vrijeme prisjetiti se svog prvog SHKM-a u Zadru i pobudio uspomene koje su duboko u njemu.

Ono što sam najviše ponio sa susreta u Gospiću jest da Krist živi u nama ako mu predamo srce.

Podijelio je s nama i što ponajviše nosi u srcu iz Gospića: “Ono što sam najviše ponio sa susreta u Gospiću jest da Krist živi u nama ako mu predamo srce. Javljali su loše vrijeme, a Svevišnji je podario predivan sunčan dan i to je bila potvrda koliko je obilna njegova milost”.

Biciklom za Krista/Privatan album

“Zahvalan Bogu na svemu, na ovom danu, na svom umoru, ispunjen ljubavlju i radošću pripremao sam se za počinak…čeka me povratak…biciklom. Preko Plitvičkih jezera, malo spuštanja i Zagreb je za čas tu. Pun milosti s 437 kilometara Božjeg milosrđa završila je ova moja avantura s Kristom…do slijedeće u Požegi”, poručio je.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja