Budi dio naše mreže

Iza nas je 12. po redu SHKM. Što nam nakon njega poručuju mladi? Doznali smo u razgovoru s Jakovom Rajkovićem, hodočasnikom iz župe sv. Ivana Nepomuka Stupnik - Lučko.

/ Matija Đudarić

U razgovoru za HKR, jedan od mnogih hodočasnika, Jakov Rajković objasnio je kako se u Gospić zaputio sa župama iz dekanata. “Radi se o župama Svetog Ivana Nepomuka Stupnik-Lučko, župi Svetog Josipa Radnika Klinča Sela-Zdenčina te župi Presvetog Trojstva Sveta Nedelja.”

Foto: HKM/ SHKM 2024

Nadodao je kako je bilo lijepo upoznati mnoge mlade iz dekanata i s njima provesti kvalitetno vrijeme. “Sve u svemu bilo je lijepo vidjeti da se svi druže, bilo je lijepo vidjeti da su našli nešto zajedničkog, od pričanja viceva, pjevanje pjesama do dijeljenja osobnih iskustava. Ujedno smo i obnovili neka stara prijateljstva.”

Čini mi se da se samo tako možemo veseliti svakom novom izazovu, jer znamo da je Bog s nama.

Foto: HKM/ SHKM 2024

Govoreći o atmosferi, jednostavno je poručio: “Atmosfera je bila savršena, puna sreće i ljubavi za Krista. Atmosfera je ostajala ista od početka susreta pa do kraja, nikakav problem i nesporazum na koji smo naišli ju nije mogao promijeniti. Pjesma i molitva su je još više uljepšale susret i male trenutke.”

Živite život punim plućima, tj. punim plućima za Krista. Mislim da samo tako svako od nas Bogu može reći :’Tvoj sam, Tvoja sam’.

“Na svetoj misi atmosfera je bila prekrasna”, nastavio je te poručio kako se osjetio ‘spokoj te ljubav koja nije popuštala’. “Radost je ispunila cijeli grad, ali i srca desetaka tisuća mladih i uljepšali mi cijeli ovaj tjedan. Susrevši se sa mladima i još više produbivši ljepotu vjere, svakodnevni problemi izgledali su posve nebitni.”

Foto: HKM/ SHKM 2024

S obzirom da je ovaj SHKM za Jakova bio prvi susret, rekao je kako je očekivao gužvu, nelagodu i nervozu, ali se na kraju ništa od toga se nije dogodilo. “Očekivao sam da će sve to ići nekako sporo i da neću uživati u tome onoliko koliko sam zapravo uživao. Osim toga, razina ljubaznosti u meni je ostavila prilično jak dojam koji sigurno neću zaboraviti, a uz pjesmu i šale nije nedostajalo niti zabave.” Ovaj će susret našem sugovorniku pomoći i u nošenju sa svakodnevnicom. “Nosit ću to značenje sreće i prijateljstva te osjećaj radosti i kako ga dijeliti s drugim ljudima, a ovaj mi je susret pomogao shvatiti da problemi nisu veći od Boga. “Mislim da jedino tako možemo živjeti bez tuge i samosažaljenja, a tako i shvaćam poruku ovog susreta: ‘Živite život punim plućima, tj. punim plućima za Krista. Mislim da samo tako svako od nas Bogu može reći :’Tvoj sam, Tvoja sam’. Čini mi se da se samo tako možemo veseliti svakom novom izazovu, jer znamo da je Bog s nama”, zaključio je.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja