Budi dio naše mreže

Mnogi danas koriste aplikacije za upoznavanje, tzv. "dating" aplikacije, kako bi pronašli osobu s kojom žele stupiti u vezu. No, ako im pristupamo, važno je to činiti iz ispravnih razloga, naglašava Emily Wilson - majka, autorica i predavačica.

/ ps

Wilson je na temelju anketa koje je provela na društvenim mrežama s 6 tisuća ispitanica zaključila kako postoji jedno vrlo važno pitanje koje si osobe trebaju postaviti prije nego izrade profil na tzv. “dating” aplikacijama. Kako je rekla, njeno je osobno mišljenje kako te aplikacije i stranice nisu prikladne za osobe mlađe od 21 godinu. No za one starije, preporuča neka si najprije postave pitanje – što ja ovdje tražim?

“Ne govorim o očekivanjima o fizičkom izgledu ili karakternim osobinama. Govorim o ovom pitanju u kontekstu ‘zašto se prijavljujem na ovu stranicu?’. Koji je razlog zbog čega izrađujem ovaj profil? Mnoge su mi žene u porukama poručile kako ono što su tražile kroz te aplikacije bilo je pronalazak nekog oblika potvrde, prihvaćanja, htjele su otkriti jesu li privlačne. No to je pogrešan razlog zbog čega biste se u to upustili. Ono najčešće ne završava dobro jer mnogi ljudi na tim aplikacijama ne traže ozbiljne veze”, upozorila je.

Ono zahtijeva samosvijest i kritičko promišljanje.

Postavljanje ovoga pitanja – “što ja tražim?”, nije nimalo lako, naglasila je Wilson. Ono zahtijeva samosvijest i kritičko promišljanje. No ako uočimo da je naša motivacija za stvaranjem profila pronalazak vlastite vrijednosti, ne bismo to trebali učiniti. Dovodimo se u napast gdje postajemo ovisni o tom izvoru koji nam govori jesmo li dovoljno lijepi i privlačni. “To nije zdravo za naša srca!”, poručila je.

Ako pak, s dovoljno promišljanja i odgovornosti možemo tvrditi kako na tim aplikacijama želimo pronaći ozbiljnu vezu, možemo krenuti na daljnja pitanja. Iako uvijek rastemo i učimo, Wilson naglašava kako moramo tim aplikacijama pristupiti ako dovoljno dobro poznajemo sebe i svoje vrijednosti, kada možemo odgovoriti na pitanje koji nam je krajnji cilj koji želimo ostvariti putem tih aplikacija.

Jesu li to platforme na kojima se nalaze osobe dobroga karaktera, vjere, koji traže ozbiljne veze?

Tražimo li ozbiljnu vezu, valja uzeti u obzir i kakve je naravi platforma na kojoj stvaramo naš profil. Jesu li to platforme na kojima se nalaze osobe dobroga karaktera, vjere, koji traže ozbiljne veze? Ili jesu one platforme koje su poznate u društvu kao one koje se temelje na neozbiljnim odnosima?

“Možda mislite da preozbiljno shvaćam ovo pitanje. No poznajem žene koje su ostale vrlo povrijeđene zbog ovih aplikacija i zato vjerujem da ih i treba shvatiti ozbiljno”, istaknula je.

Moramo biti oprezni i pažljivi kako ne bismo upali u kulturu beznačajnih odnosa koji su tako lako dostupni putem tih aplikacija.

Svijet veza i hodanja je težak, a aplikacije za upoznavanje su sve uobičajenije u našoj kulturi. Mnogi ih koriste, no moraju se koristiti iz ispravnih razloga, govori Wilson. Moramo biti oprezni i pažljivi kako ne bismo upali u kulturu beznačajnih odnosa koji su tako lako dostupni putem tih aplikacija. Ako kroz te aplikacije tražimo svoju vrijednost, ne tražimo ju na ispravnom mjestu. Pozvani smo pronalaziti našu vrijednost u Gospodinu, poziva Wilson.

Osim o pitanju pristupanju aplikacijama za upoznavanje, Wilson je objavila i sadržaj o tome jesu li takve aplikacije poželjne ili nepoželjne za upoznavanje dečka ili djevojku, koju možete pronaći ovdje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja