Budi dio naše mreže

Studentski kapelan Sveučilišta u Rijeci fr. Ivan Dominik Iličić priredio je razgovor s hrvatskim braniteljem i "dobrim duhom" Marijanskog zavjeta za Domovinu Marijanom Almašom. Unatoč tome što je invalid i kreće se pomoću invalidskih kolica Almaš je neumorni sudionik hodočašća.

/ mp

Almaš dolazi iz Vinkovaca, kao i fr. Ivan Dominik Iličić, te je na ovogodišnji Marijanski zavjet krenuo iz Vukovara sve do Karlovca gdje se odmorio jedan dan te je hodočašće nastavio od Pule do Trsata. Kako je istaknuo, trideset dana sudjeluje na Marijanskom zavjetu za Domovinu.

“To je bio moj cilj koji sam i ostvario. Sad idem kući”, poručio je Almaš.

Hodočasnik Marijan Almaš nekad je branio domovinu oružjem, a danas molitvom.

“Svjestan sam da je potrebno moliti za domovinu koja je puno jača vrsta oružja. Molitvu će nastaviti današnji klinci koji su s nama na ovom zavjetnom hodočašću. Oni će nastaviti ovu boriti se za domovinu molitvom”, istaknuo je.

Unatoč vrućinama i drugim problemima na putu, Almaš je neumorni sudionik Marijanskog zavjeta za Domovinu.

“Želim mladima pokazati svojim primjerom koliko se treba boriti za domovinu i koliko je to važno. Želja mi je da mladi doznaju što je to biti branitelj, a ne ono što mediji kažu što je branitelj. Mi nismo kriminalci nego mi volimo svoju domovinu. Žrtvujemo sve svoje kako bi naša domovina krenula naprijed za mlade. Najprije će to biti u duhovnom smislu, a kasnije i u materijalnom”, poručio je Marijan Almaš.

Hodočašće je počelo 8. lipnja u 9 sati misnim slavljem u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla, a završit će 21. kolovoza 2019. u Dubrovniku. Sve informacije o Marijanskom zavjetu za Domovinu možete pronaći na njihovoj mrežnoj stranici: www.marijanskizavjet.hr.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja