Budi dio naše mreže

Svakodnevno u programu Hrvatskoga katoličkog radija u 9 sati i 30 minuta hodočasnici i duhovnici Marijanskog zavjeta za Domovinu, (a u hodočašće je uključeno više od 150 svećenika iz svih krajeva Hrvatske) javljaju se uživo s najnovijim informacijama, dojmovima i svjedočanstvima s hodočasničkog puta. Mrežna stranica Hrvatske katoličke mreže svakodnevno objavljuje Hodočasnički dnevnik.

/ hjb

Hodočasnici Marijanskog zavjeta za domovinu jučerašnji dan započeli su svetom misom u svetištu Gospe od Brze Pomoći u Slavonskom Brodu. P. Ike je u homiliji potaknuo na promišljanje o radu i kako raditi na slavu Božju, kako iskoristiti svoje talente te kako biti za njih zahvalan.

U svetištu Gospe od brze pomoći

Nakon polaska iz crkve Gospe od Brze Pomoći i prolaska kroz Slavonski Brod, kod posjeta spomeniku uplašenoj djevojčici hodočasnici su molili za poginulu djecu. U Slavonskom Brodu poginulo je najviše djece u Domovinskom ratu – 28 djece samo iz toga grada, a 32 ako se ubroji i okolica.

U Sibinju je bila molitva u crkvi i kod spomenika hrvatskim braniteljima, te okrjepa koju su pripremili predstavnici Općine Sibinj.

U Starom Slatiniku hodočasnicima su ručak – odličan lovački gulaš – pripremili predstavnici lovačkog društva.

Hodočasnici su imali priliku razgledati i zbirku zavičajne baštine u Starom Slatiniku. Pročitajte dio njihovih dojmova: “Ovo je za mene bilo predivno iznenađenje. Divno je vidjeti očuvanu zbirku koja svjedoči jedno ne tako davno vrijeme, vrijeme u kojem su se cijenili ručni radovi, u kojem se živjelo skromno, ali u kojem je Bog bio na prvom mjestu. Vidi se to po mnogim detaljima i u ovoj vašoj lijepoj zavičajnoj zbirci. Hvala vam dragi domaćini, na svemu. Mi krećemo dalje, nosimo vas u svojim koracima i molitvama. Čuvajte i njegujte i dalje našu hrvatsku tradiciju. Prenosimo to i našim mladima. Želja je to i nakana i našeg Marijanskog zavjeta za Domovinu. Neka vas Bog blagoslovi i čuva.”

Šumski put prema Krajačićima vodi kroz poučnu stazu i križni put, a cesta dalje prema Pleternici.

Na putu prema Pleternici, dobrodošla je okrjepa na ranču Čondić u Kadanovcima.

Po dolasku u Pleternicu, bila je molitva kod spomenika poginulim braniteljima, te ulazak s pjesmom u svetište Gospe od Suza s kojim je hodočasnike upoznao upravitelj svetišta i župnik preč. Antun Ćorković.

Ovogodišnje peto zavjetno hodočašće krenulo je 8. lipnja iz Osijeka, a završava 21. kolovoza u Dubrovniku. Sve informacije, podatke o rutama i način prijave potražite OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja