Budi dio naše mreže

HODOČASNIČKI DNEVNIK DAN 6. Od Đakova preko Dragotina do Svilaja

Svakodnevno u programu Hrvatskog katoličkog radija u 9 sati i 30 minuta hodočasnici i duhovnici Marijanskog zavjeta za Domovinu, (a u hodočašće je uključeno više od 150 svećenika iz svih krajeva Hrvatske) javljaju se uživo s najnovijim informacijama, dojmovima i svjedočanstvima s hodočasničkog puta. Mrežna stranica Hrvatske katoličke mreže svakodnevno objavljuje Hodočasnički dnevnik.

/ dt

Hodočasnici Marijanskog zavjeta za Domovinu četvrtak, 13. lipnja, na blagdan sv. Antuna hodočasnički dan započeli su sv. misom u Đakovu koju je predvodio pater Ivan Ike Mandurić.

Nakon toga, krenuli su prema Marijanskom svetištu Dragotin, gdje je p. Ike na ulazu u mjesto pomagao hodočasniku Marijanu gurajući ga uzbrdo na ulazu u mjesto Dragotin. Ulaskom u svetište, hodočasnike je dočekao prof. Zirdum, dugogodišnji upravitelj svetišta, sada u mirovini, koji im je govorio o svetištu i sakristanka Nena, koja ih je dočekala s okrjepom.

Hodočasnici su saznali da je svetište Dragotin jedno od površinom najvećih svetišta u Europi. Nekada je ondje bilo i 1000 krizmanika, a danas su ondje rijetka svakodnevna događanja. Mnogi se okupe za velike blagdane, kada okolina svetišta prekrasno zamišljena, dođe do izražaja ispunjena ljudima, živom Crkvom.

Hodajući po šumi i poljskim putevima, ovaj vrući dan nastavili su put prema Donjim Andrijevcima i odredištu dana – Svilaju.

U Sredancima, filijalnoj župi hodočasnike su dočekali s odličnim ručkom na kojem zahvaljuju organizatorima, te su nakon ručka kratko predahnuli, otuširali se, a zatim nastavili put do odredišta dana – Svilaja.

Ondje su došli na Krunicu za Domovinu koju su zajedno sa župljanima izmolili u 20h. Krunica za Domovinu moli se četvrtkom u 20h u 9 gradova Lijepe naše: Zagrebu, Zaprešiću, Senju, Rijeci, Puli, Zadru, šibeniku, Splitu i Dubrovniku, a 10. mjesto molitve je mjesto u kojem se četvrtkom nađu s hodočašćem – ovaj put to je bila župa Imena Marijina u Svilaju.

Ovogodišnje peto zavjetno hodočašće krenulo je 8. lipnja iz Osijeka, a završava 21. kolovoza u Dubrovniku. Sve informacije, podatke o rutama i način prijave potražite OVDJE.

Ključne riječi:
marijanski zavjet za domovinu

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja