Budi dio naše mreže

HODOČASNIČKI DNEVNIK DAN 56. Od Šibenika do Vrpolja

Svakodnevno u programu Hrvatskoga katoličkog radija u 9 sati i 30 minuta hodočasnici i duhovnici Marijanskog zavjeta za Domovinu, (a u hodočašće je uključeno više od 150 svećenika iz svih krajeva Hrvatske) javljaju se uživo s najnovijim informacijama, dojmovima i svjedočanstvima s hodočasničkog puta. Mrežna stranica Hrvatske katoličke mreže svakodnevno objavljuje Hodočasnički dnevnik.

/ dt

Hodočasnici su krenuli iz Šibenika nakon mise u crkvi Gospe van Grada. Na putu im se pridružio duhovnik dana fra Ivan Penava iz župe Vidici u Šibeniku.

Jutros se hodu pridružilo i nekoliko obitelji s puno djece tako da je bilo jako veselo. Jedan od njih bio je i Matej, koji je s obitelji na hodu danas proslavio 3. rođendan.

Prva pauza stigla je vrlo ubrzo – u mjestu Ražine, gdje su hodočasnicima župnik don Ivica Boko i župljani pripremili ukusan obrok, pečenku toplu baš za dolazak hodočasnika. Zahvaljuju na prekrasnoj dobrodošlici. Nakon ukusnog ručka, pomolivši se u crkvi u Ražinama, gdje im je duhovnik fra Ivan Penava ispričao o pobožnosti Puta svjetla, krenuli su dalje prema Vrpolju.

Kratke stanke nastavile su se u ugodnom druženju svih hodočasnika, posebna radost bila su djeca u velikom broju, koji su uz pjesmu prelazili ovu kraću dionicu puta.

Na putu je hodočasnike ugodno iznenadio i biskup Tomislav Rogić, koji ih je posjetio , što je hodočasnike jako obradovalo, te mu zahvaljuju na posjetu, kao i na sladoledima, kojima su se najviše razveselili najmlađi hodočasnici.

Slavljenik Matej dobio je i biskupov blagoslov.

Divnim krajolicima stigli su do Vrpolja u kojem se održavaju Dani Velike Gospe uoči blagdana Velike Gospe.

Vrpolje je Marijansko svetište Šibensko – kninske županije, u kojem se nalazi najstarija slika Gospe u Hrvatskoj.

Ova kratka ruta osvježila je današnji vrući dan dječjim smijehom, nadom u bolju budućnost hrvatskog naroda za koji se ovo hodočašće i održava.

Ovogodišnje peto zavjetno hodočašće krenulo je 8. lipnja iz Osijeka, a završava 21. kolovoza u Dubrovniku. Sve informacije, podatke o rutama i način prijave potražite OVDJE.

 

Ključne riječi:
marijanski zavjet za domovinu

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja