Budi dio naše mreže

HODOČASNIČKI DNEVNIK DAN 5. Hodočasnici hrabro napreduju Lijepom našom!

Svakodnevno u programu Hrvatskog katoličkog radija u 9 sati i 30 minuta hodočasnici i duhovnici Marijanskog zavjeta za Domovinu, (a u hodočašće je uključeno više od 150 svećenika iz svih krajeva Hrvatske) javljaju se uživo s najnovijim informacijama, dojmovima i svjedočanstvima s hodočasničkog puta. Mrežna stranica Hrvatske katoličke mreže svakodnevno objavljuje Hodočasnički dnevnik.

/ mp

Hodočasnici Marijanskog zavjeta za Domovinu srijedu, 12. lipnja, započeli su dan misom u Vođincima koju je predvodio p. Ivan Ike Mandurić. Nakon mise pozdravili su domaćine koji nisu mogli ići dalje na hodočašće s njima te su se zajedno sa župljanima i župnikom don Antom Šiškom, uputili prema Đakovu.

Ujutro su im se pridružile i časne Milosrdne sestre Sv. Križa iz Đakova, tri časne sestre i tri novakinje, koje su hodočasnike razveselile svojom pjesmom. Na putu su prošli Nove Mikanovce, Stare Mikanovce, Đurđance i Budrovce te su stigli do Đakova.

Imali su jednog hodočasnika koji je u utorak i srijedu s njima išao vozeći bicikl. Čovjek ima problema s koljenima pa je pronašao način kako se pridružiti, možda i teži, kako su neki drugi zaključili jer je još teže tako sporo voziti bicikl nego hodati. Osim toga, bicikl je nosio i razglas, tako da je svih 38 hodočasnika moglo čuti molitvu i pjesmu i u potpunosti sudjelovati u cijelom programu hodočašća.

U četvrtak ujutro misa je u 7 sati u Đakovu, zatim kreću preko Marijanskog svetišta Dragotin, gdje će zastati na molitvu, prema Svilaju.

Ovogodišnje peto zavjetno hodočašće krenulo je 8. lipnja iz Osijeka, a završava 21. kolovoza u Dubrovniku. Sve informacije, podatke o rutama i način prijave potražite OVDJE.

Ključne riječi:
marijanski zavjet za domovinu

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja