Budi dio naše mreže

HODOČASNIČKI DNEVNIK DAN 44. Tulove Grede - Maslenica

Svakodnevno u programu Hrvatskoga katoličkog radija u 9 sati i 30 minuta hodočasnici i duhovnici Marijanskog zavjeta za Domovinu, (a u hodočašće je uključeno više od 150 svećenika iz svih krajeva Hrvatske) javljaju se uživo s najnovijim informacijama, dojmovima i svjedočanstvima s hodočasničkog puta. Mrežna stranica Hrvatske katoličke mreže svakodnevno objavljuje Hodočasnički dnevnik.

/ mp

Hodočasnici su u ponedjeljak, 22. srpnja, krenuli ujutro od crkvice sv. Frane na Podpragu ispod Tulovih greda, na silazak niz Velebit. Krenuli su niz Velebit kroz planinski kraj tzv. “magarećom” stazom, kojom nije lako pronaći put. Međutim, zahvalni smo domaćim ljudima, mještanima Jasenica, Petru i Mili Nekiću, koji su nas i ove godine, kao i prošle godine, proveli sigurnim pravim, ali i kraćim putem.

Marijanski zavjet za Domovinu (22. srpnja)

Marijanski zavjet za Domovinu (22. srpnja)

Spustivši se s planine prema moru, u Jasenicama su imali misu, koju je predvodio duhovnik dana p. Stjepan Ivan Horvat, a pridružili su se i brojni župljani.

Marijanski zavjet za Domovinu (22. srpnja)

Marijanski zavjet za Domovinu (22. srpnja)

Ubrzo su stigli na odredište dana, u Maslenicu, gdje su se stigli i osvježiti i okupati u moru.

Marijanski zavjet za Domovinu (22. srpnja)

Ovogodišnje peto zavjetno hodočašće krenulo je 8. lipnja iz Osijeka, a završava 21. kolovoza u Dubrovniku. Sve informacije, podatke o rutama i način prijave potražite OVDJE.

Ključne riječi:
marijanski zavjet za domovinu

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja