Budi dio naše mreže

HODOČASNIČKI DNEVNIK DAN 38. Od Sv. Juraja do Krasnog

Svakodnevno u programu Hrvatskoga katoličkog radija u 9 sati i 30 minuta hodočasnici i duhovnici Marijanskog zavjeta za Domovinu, (a u hodočašće je uključeno više od 150 svećenika iz svih krajeva Hrvatske) javljaju se uživo s najnovijim informacijama, dojmovima i svjedočanstvima s hodočasničkog puta. Mrežna stranica Hrvatske katoličke mreže svakodnevno objavljuje Hodočasnički dnevnik.

/ mp

U ponedjeljak 15. srpnja hodočasnički dan započeo je misom u crkvi sv. Juraja u mjestu Sv. Juraj koju je predvodio župnik župe sv. Jelene Križarice iz Zaboka vlč. Marijan Culjak.

Marijanski zavjet za Domovinu (15. srpnja)

Marijanski zavjet za Domovinu (15. srpnja)

Deset hodočasnika krenulo je na uspon od obale mora prema planinama, a na put prema mjestu Krasno u Lici, osim župnika Silvija Milina, ispratila ih je i bura.

Na putu su prošli kroz Razbojište, a zatim su stigli u mjesto Oltari na visini od 940 m, koje predstavlja otprilike pola puta cjelokupne rute Marijanskog zavjeta za Domovinu.

Marijanski zavjet za Domovinu (15. srpnja)

Nakon još prijeđenih 10 km stigli su na odredište – u mjesto Krasno, čije ime opisuje ljepotu tog ličkog mjesta. Pomolili su se u svetištu Gospe od Krasna, gdje ih je dočekao župnik.

Marijanski zavjet za Domovinu (15. srpnja)

Marijanski zavjet za Domovinu (15. srpnja)

Ovogodišnje peto zavjetno hodočašće krenulo je 8. lipnja iz Osijeka, a završava 21. kolovoza u Dubrovniku. Sve informacije, podatke o rutama i način prijave potražite OVDJE.

Ključne riječi:
marijanski zavjet za domovinu

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja