Budi dio naše mreže

Svakodnevno u programu Hrvatskoga katoličkog radija u 9 sati i 30 minuta hodočasnici i duhovnici Marijanskog zavjeta za Domovinu, (a u hodočašće je uključeno više od 150 svećenika iz svih krajeva Hrvatske) javljaju se uživo s najnovijim informacijama, dojmovima i svjedočanstvima s hodočasničkog puta. Mrežna stranica Hrvatske katoličke mreže svakodnevno objavljuje Hodočasnički dnevnik.

/ hjb

Hodočasnici Marijanskog zavjeta za domovinu 36. dan hodočašća započeli su sv. Misom u Driveniku u crkvi sv. Dujma – jedinoj župnoj crkvi u Hrvatskoj posvećenoj sv. Dujmu. Misu je predvodio vlč. Sanjin Francetić, župnik župe Uznesenja Marijina/Assunte u Rijeci.

Marijanski zavjet za domovinu (13. srpnja)

Put ih je iz Drivenika vodio preko mjesta Tribalj.

Marijanski zavjet za domovinu (13. srpnja)

U Triblju su im časne sestre otvorile crkvu koju su prvi puta razgledali. Osim toga ih je Valentina, kandidatica koja uskoro ulazi u novakinje časnih sestara,  upoznala  s novim redom Klanjateljica Srca Isusova i Marijina (klauzurnih sestara) i o njihovom načinu života. Govorila je i o redu Euharistijskih službenica Srca Isusova i Marijina kojima će se uskoro sama pridružiti. Prekrasnim svjedočanstvom posvjedočila je o svom pozivu i kako je bilo potrebno da se cijeli samostan klauzurnih redovnica upiše u zubnu ambulantu u kojoj je radila da bi ona prepoznala i odgovorila na Božji poziv.

Marijanski zavjet za domovinu (13. srpnja)

U Grižanu im je župnik vlč. Tomislav Ćurić, koji je došao iz Selca, otvorio crkvu koju su razgledali te se zajednički pomolili.

Marijanski zavjet za domovinu (13. srpnja)

Nakon prolaska kroz Bribir ubrzo su stigli u Novi Vinodolski. Zahvaljujući predstavnicima općine i škole, osiguran im je smještaj u športskoj dvorani.

Marijanski zavjet za domovinu (13. srpnja)

Po dolasku i nakon molitve u crkvi sv. Filipa i Jakova, večeru u jednom od ponajboljih restorana u Novom Vinodolskom osigurao im je anonimni donator, kojemu srdačno zahvaljuju.

Marijanski zavjet za domovinu (13. srpnja)

Poneki su hodočasnici uspjeli i osvježiti se i opustiti mišiće plivanjem u moru.

Marijanski zavjet za domovinu (13. srpnja)

Ovogodišnje peto zavjetno hodočašće krenulo je 8. lipnja iz Osijeka, a završava 21. kolovoza u Dubrovniku. Sve informacije, podatke o rutama i način prijave potražite OVDJE.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja