Budi dio naše mreže

HODOČASNIČKI DNEVNIK DAN 34. Hodočasnici nakon Rijeke krenuli u smjeru Drivenika

Svakodnevno u programu Hrvatskoga katoličkog radija u 9 sati i 30 minuta hodočasnici i duhovnici Marijanskog zavjeta za Domovinu, (a u hodočašće je uključeno više od 150 svećenika iz svih krajeva Hrvatske) javljaju se uživo s najnovijim informacijama, dojmovima i svjedočanstvima s hodočasničkog puta. Mrežna stranica Hrvatske katoličke mreže svakodnevno objavljuje Hodočasnički dnevnik.

/ mp

U srijedu su se spojile priključne rute iz Istre (iz Italije preko Slovenije) i iz Pule u suradnji s Magisom koje su stigle preko Lanišća i Veprinca s glavnom rutom koja je stigla iz Gorskog kotara. Rute su se spojile u Rijeci kod crkve sv. Jeronima gdje ih je dočekao dominikanac fr. Ivan Dominik Iličić, koji je ondje pokazao i kapelu Uznesenja Marijina, u koju je dolazio i bl. Alojzije Stepinac i službenica Božja Marija Krucifiksa Kozulić.

Marijanski zavjet za Domovinu (10. srpnja)

Ondje su se i pomolili i zapjevali Majci Božjoj. Zatim su krenuli do Mosta hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, gdje su se pomolili i zapalili svijeću.

Marijanski zavjet za Domovinu (10. srpnja)

Trsatskim stubama (njih 417) stigli su do Majke Božje Trsatske, kojoj su zapjevali i pomolili se u njenom svetištu.

Marijanski zavjet za Domovinu (10. srpnja)

Marijanski zavjet za Domovinu (10. srpnja)

U Driveniku će u četvrtak u 20 sati sudionici Marijanskog zavjeta za Domovinu moliti krunicu za domovinu.

Hodočašće je počelo 8. lipnja u 9 sati misnim slavljem u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla, a završit će 21. kolovoza 2019. u Dubrovniku. Sve informacije možete pronaći na njihovoj mrežnoj stranici: www.marijanskizavjet.hr.

Ključne riječi:
marijanski zavjet za domovinu

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja