Budi dio naše mreže

Svakodnevno u programu Hrvatskoga katoličkog radija u 9 sati i 30 minuta hodočasnici i duhovnici Marijanskog zavjeta za Domovinu, (a u hodočašće je uključeno više od 150 svećenika iz svih krajeva Hrvatske) javljaju se uživo s najnovijim informacijama, dojmovima i svjedočanstvima s hodočasničkog puta. Mrežna stranica Hrvatske katoličke mreže svakodnevno objavljuje Hodočasnički dnevnik.

/ hk

Dvadesetak hodočasnika krenulo je  u ponedjeljak u nove pohode nakon mise na grobu mučenika Miroslava Bulešića u župnoj crkvi u Svetvinčentu.

Iako se ekipa izmijenila, 15 stalnih hodočasnika nastavilo je hod uz duhovni program i molitvu duhovnika vlč. Tomislava Rukavine. Sedmero hodčasnika priključilo se hodu na samo jedan dan. Također, hodu su se priključile i tri osobe iz Umaga i jedna iz Novigrada. Okrjepu za hodočasnike skuhao je Dražen iz Žminja, a ugostio ih je i župnik crkve sv. Mihovila u Žminju. Prenoćili su kod  pazinskih fratara, fra Marinka, fra Josipa i fra Darka. Na kraju dana osvježila ih je pazinska kiša.

 

Međunarodna priključna ruta : Italija, Slovenija, Hrvatska (2.dan)

MARIJANSKI ZAVJET ZA DOMOVINU (8. SRPNJA)

Hodočasnici su krunili iz mjesta Predloka u Sloveniji te se pomolili u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja (Janeza Krstnika) zajedno sa župnikom vlč. Milanom Stepanom.

Hodočasnici su krenuli preko Zazida gdje im se pridružilo troje Slovenaca – bračni par koji im je dan prije pripremio večeru i doručak te jedna gospođa koju su motivirali da im se pridruži u hodu, a koja im je pripremila kavu. U Rakitovcu su bili na zajedničkoj misi sa župljanima, a zatim su krenuli dalje.

Molili su na hrvatskom i slovenskom te otpjevali Gospi nekoliko pjesama. Do granice je s njima išao bračni par čiju su zanimljivu priču o tome kako su se upoznali u Međugorju saznali još prošle godine.

Razmijenili su iskustva o življenju vjere u Hrvatskoj i Sloveniji, a slovenski su hodači posvjedočili o Božjim milostima kojima su preživjeli po život opasne situacije.

Na granici su se pozdravili, a zatim nastavili dalje te ubrzo stigli u Buzet. Uz prekrasan pogled na cijeli istarski kraj, spustili su se u grad u kojem je i odredište dana. Vlč. Jeronim počastio ih je večerom te su uz ugodno druženje, prekrasan pogled i lagano rominjanje kiše završili današnji dan.

Hodočasnici u utorak kreću prema Lanišću, mjestu gdje je ubijen mučenik bl. Miroslav Bulešić. Na putu prema tome mjestu , u srcu Istre – najmanjem gradu na svijetu – Humu, spojit će se s rutom koja dolazi iz Pule.

 

Ruta petog zavjetnog hodočašća “Marijanski zavjet za Domovinu”, dugog 1700 km s priključnim rutama dugim 600 km, i ove godine prolazi kroz Riječku nadbiskupiju. U srijedu 10. srpnja hodočasnici stižu u Rijeku. Hodočasnici iz dva smjera, Veprinac-Trsat i Hreljin-Trsat, spajaju se u centru grada od kuda će Trsatskim stubama doći do svetišta Majke Božje Trsatske. Navečer će sudjelovati na misi u 18.30 sati, a idućeg jutra 11. srpnja nakon mise u 7:00 sati krenuti prema Driveniku.

Hodočašće organizira Bratovština “Marijanski zavjet za Domovinu”. Hodočašće je počelo 8. lipnja u 9 sati misnim slavljem u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla, a završit će 21. kolovoza 2019. u Dubrovniku. Sve informacije možete pronaći na njihovoj mrežnoj stranici: www.marijanskizavjet.hr

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja