Budi dio naše mreže

HODOČASNIČKI DNEVNIK DAN 29. Generalski Stol – Ogulin

Svakodnevno u programu Hrvatskoga katoličkog radija u 9 sati i 30 minuta hodočasnici i duhovnici Marijanskog zavjeta za Domovinu, (a u hodočašće je uključeno više od 150 svećenika iz svih krajeva Hrvatske) javljaju se uživo s najnovijim informacijama, dojmovima i svjedočanstvima s hodočasničkog puta. Mrežna stranica Hrvatske katoličke mreže svakodnevno objavljuje Hodočasnički dnevnik.

/ sd

Hodočasnički dan započelo je svetom misom, kao i obično, koju je predvodio duhovnik p. Mislav Skelin. Na put dug 27 km krenuo je 21 hodočasnik, preko Tounja i Oštarija do Ogulina. Pored Tounjskog mosta napravili su kratku pauzu uz razmatranje na tekst Ivana Pavla II., te ostali u tišini pola sata, što im je dali novu motivaciju.

Hodočasnici su oko 14 sati stigli u svetište Gospe od čudesa u Oštarijama, koje je ujedno i biskupijsko marijansko svetište Gospičko-senjske nadbiskupije.

Stigavši na odredište dana u Ogulin hodočasnici su s gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem položili svijeće na spomenik branitelja grada Ogulin.

Ovogodišnje peto zavjetno hodočašće krenulo je 8. lipnja iz Osijeka, a završava 21. kolovoza u Dubrovniku. Sve informacije, podatke o rutama i način prijave potražite OVDJE.

 

Ključne riječi:
marijanski zavjet za domovinu

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja