Budi dio naše mreže

Svakodnevno u programu Hrvatskoga katoličkog radija u 9 sati i 30 minuta hodočasnici i duhovnici Marijanskog zavjeta za Domovinu, (a u hodočašće je uključeno više od 150 svećenika iz svih krajeva Hrvatske) javljaju se uživo s najnovijim informacijama, dojmovima i svjedočanstvima s hodočasničkog puta. Mrežna stranica Hrvatske katoličke mreže svakodnevno objavljuje Hodočasnički dnevnik.

/ bg

Hodočasnički dan započeo je sv. misom u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u kojoj je i relikvija Krvi Kristove. Misu je predvodio kapelan vlč. Kristijan Stojko, a koncelebrirao je vlč. Anđelko Katanec. Nakon mise i zajedničkog doručka, hodočasnici su krenuli prema Varaždinu.

Hodu su se pridružili kapelan Kristijan Stojko i časna sestra, kao i nekoliko ljudi iz Ludbrega. Hodočašću se pridružio i najstariji hodočasnik do sada, 85-ogodišnji Juraj Keglević.

Hodočasnici su prošli kroz mjesta Poljanec, Križovljan te stigli do prvog stajališta s okrjepom, u župu sv. Martina u Martijancu, gdje su ih dočekali s okrjepom te su nakon kratkog druženja i molitve u crkvi sv. Martina, otpjevavši pjesmu Krist na žalu, krenuli dalje.

Na daljnjem putu, prolazili su kroz Zamlaku, Šamovec, Bartolovec, Trnovec te stigli u Varaždin u župu sv. Josipa, gdje ih je srdačno dočekao župnik vlč. Ivan Žmegač koji je organizirao ručak za hodočasnike, gulaš i kolače.

Ovogodišnje peto zavjetno hodočašće krenulo je 8. lipnja iz Osijeka, a završava 21. kolovoza u Dubrovniku. Sve informacije, podatke o rutama i način prijave potražite OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja