Budi dio naše mreže

Svakodnevno u programu Hrvatskoga katoličkog radija u 9 sati i 30 minuta hodočasnici i duhovnici Marijanskog zavjeta za Domovinu, (a u hodočašće je uključeno više od 150 svećenika iz svih krajeva Hrvatske) javljaju se uživo s najnovijim informacijama, dojmovima i svjedočanstvima s hodočasničkog puta. Mrežna stranica Hrvatske katoličke mreže svakodnevno objavljuje Hodočasnički dnevnik.

/ Snježana Kirinić Grubić

Na blagdan sv. Ivana Krstitelja hodočasnici Marijanskog zavjeta za Domovinu hodočastili su na dvije rute – glavnoj ruti od Križevaca do Reke, te po prvi puta na priključnoj ruti iz podravskog marijanskog svetišta Molve u srcu Podravine do Reke, gdje su se spojile priključne rute.

Ruta Molve – Reka

Dan su započeli misom u 7 sati koju je u poznatom marijanskom svetištu Gospe Molvarske predvodio ravnatelj svetišta o. Zdravko Tuba, koji je i inicirao i organizirao ovu priključnu rutu.

Nakon mise krenuli su prema Reki. Okupilo se mnoštvo ljudi, skoro 30 hodočasnika koji su s nestrpljenjem iščekivali ovu rutu koja je danas po prvi puta krenula iz Molvi i tako povezala i ovo marijansko svetište u rutu koja obilazi marijanska svetišta diljem naše Domovine.

Marijanski zavjet za Domovinu 24. lipnja

Na putu prema Reki, prolazili su i dio puta kroz poljski put, i tako skratili rutu.

Marijanski zavjet za domovinu 24. lipnja

Marijanski zavjet za Domovinu 24. lipnja

Na ovoj ruti najviše koraka napravio je najmlađi današnji hodočasnik, 7-godišnji Lovro, koji je već nekoliko dana uzbuđeno iščekivao polazak rute iz Molvi, te je odvažno krenuo i hodao, uz svoje roditelje i sestre, na ovoj ruti. Zaista jako lijep primjer mnogima, pa i puno većima od njega.

Prošavši preko Koprivničkih Brega, stigli su do Koprivnice, gdje su ih srdačno dočekali s okrepom u župi bl. Alojzija Stepinca, na čemu zahvaljuju župniku i župljanima.

Marijanski zavjet za Domovinu 24. lipnja

Nastavili su put kroz Koprivnicu, te stigli u Reku, gdje su se spojili s glavnom rutom, koja je stigla iz Križevaca.

Glavna ruta Križevci – Reka

Hodočasnici su na glavnoj ruti dan započeli misom koju je predvodio župnik u župi Sv. Ane u Križevcima. Nakon mise, krenuli su preko mjesta Majurec, Carevdar, Sokolovac prema odredištu današnjeg dana, Reki kod Koprivnice, gdje im se pridružila priključna ruta.

U Reki je hodočasnike dočekao župnik vlč. Mario Križanac, te im ispričao o župi. Zajednički su se pomolili i fotografijom ovjekovječili susret dviju ruta kod Župe Presvetog Trojstva u Reki, tj. kod završne postaje nedavno napravljenog prekrasnog križnog puta u dvorištu crkve. Nakon toga, uslijedio je ručak koji su im pripremili župljani župe na čelu s župnikom u Reki.

Stigli su u Reku, u kojoj su se spojile dvije rute te na Dan državnosti, u zajedništvu nastavljaju prema Ludbregu. Spojit će dvije župe istog imena – Župe Presvetog Trojstva – kreću iz Reke te stižu u istoimenu župu u Ludbregu, gdje je i svetište Krvi Kristove. Pridružite im se.

Ovogodišnje peto zavjetno hodočašće krenulo je 8. lipnja iz Osijeka, a završava 21. kolovoza u Dubrovniku. Sve informacije, podatke o rutama i način prijave potražite OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja