Budi dio naše mreže

HODOČASNIČKI DNEVNIK DAN 16. Obiteljski dan na relaciji Sveti Ivan Žabno – Križevci

Svakodnevno u programu Hrvatskoga katoličkog radija u 9 sati i 30 minuta hodočasnici i duhovnici Marijanskog zavjeta za Domovinu, (a u hodočašće je uključeno više od 150 svećenika iz svih krajeva Hrvatske) javljaju se uživo s najnovijim informacijama, dojmovima i svjedočanstvima s hodočasničkog puta. Mrežna stranica Hrvatske katoličke mreže svakodnevno objavljuje Hodočasnički dnevnik.

/ at

Hodočasnici su dan započeli u nedjelju misnim slavljem u 9 sati u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u općinskom mjestu Sveti Ivan Žabno. Crkva potječe iz 14. stoljeća i posvećena je sv. Ivanu Krstitelju, današnjem svecu dana, po kojem je i mjesto dobilo ime.

Misu je predvodio župnik, a u koncelebraciji je bio duhovnik p. Zdravko Jelušić. Pedesetak okupljenih hodočasnika krenulo je nakon mise na rutu od 11 km. Brojne obitelji s djecom pridružile su se hodu te su u spontanom i veselom raspoloženju krenuli prema Križevcima.

Na kraju dana, nakon hodočašća i prijeđenog puta, ugostili su ih  ručkom i srdačnom dobrodošlicom u KTC-u na ručku u organizaciji Grada Križevaca.

Ovogodišnje peto zavjetno hodočašće krenulo je 8. lipnja iz Osijeka, a završava 21. kolovoza u Dubrovniku. Sve informacije, podatke o rutama i način prijave potražite OVDJE.

Ključne riječi:
marijanski zavjet za domovinu

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja