Budi dio naše mreže

Svakodnevno u programu Hrvatskoga katoličkog radija u 9 sati i 30 minuta hodočasnici i duhovnici Marijanskog zavjeta za Domovinu, (a u hodočašće je uključeno više od 150 svećenika iz svih krajeva Hrvatske) javljaju se uživo s najnovijim informacijama, dojmovima i svjedočanstvima s hodočasničkog puta. Mrežna stranica Hrvatske katoličke mreže svakodnevno objavljuje Hodočasnički dnevnik.

/ fe

Hodočasnici su dan započeli misnim slavljem koje je predvodio duhovnik tog dana vlč. Mihael Kos, a župnik župe u Velikom Grđevcu vlč. Mijo Posavec bio je na raspolaganju za ispovijed. “Svi mi idemo prema nebu, hodajući po zemlji i čineći dobro, ljubeći Boga izbjegavajući zlo i svaku nevolju, ljubeći Gospodina i bližnjega. Ako idemo ovim putem dolazimo do Boga i već sada s Bogom surađujemo”, naglasio je propovjednik.

Vlč. Kos pozvao je sve da budu Božji, da se odreknu viška u životima, onoga što ih opterećuje da ne mogu doći do Gospodina i da slijede Majku Božju koja je bila jednostavna i ponizna, puna ljubavi i molitve.

Nakon zajedničkog doručka hodočasnici su krenuli  prema odredištu – Bjelovaru. U hodu su im se pridružile dvije osobe s tog područja i obitelj iz Zadra s četvero djece od ukupno sedmero, koja je svojim pjevanjem i radošću uljepšala dan hodočasnicima.

Put prema Bjelovaru grupu hodočasnika doveo je do Marijanskog svetišta Nova Rača u Bjelovarsko – križevačkoj biskupiji. Dočekani od strane župnika vlč. Josipa Starčevića koji im je pričao o povijesti svetišta, zajedno su se pomolili i zapjevali Gospi Račvanskoj. Nakon kratkog druženja i okrijepe put ih je odveo dalje prema Severinu.

Jedan od radosnih trenutaka tog dana bio je susret prijatelja s bogoslovije, duhovnika Mihaela Kosa i Josipa Starčevića, župnika u Novoj Rači.

Vlč. Mihael Kos i vlč. Josip Starčević

Priliku za ponovnu molitvu hodočasnici su imali kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima s tog područja.

Molitva kod spomen obilježja poginulima i nestalima u Domovinskom ratu – općina Nova Rača.

Pristigavši u Severin, hodočasnike je dočekalo iznenađenje u obliku ručka koji je pripremila poznata tvrtka – proizvođač prozora i vrata čiji su zaposlenici članovi mjesne molitvene zajednice. Bio je to primjer spoja vjere i poduzetništva u svjedočanstvu Isusa Krista.

Zahvalivši se na druženju i pjesmi, tjelesno i duhovno okrijepljeni, hodočasnici su krenuli na završni dio rute i stigli u Bjelovar u Katedralu Sv. Terezije Avilske.

Ovogodišnje peto zavjetno hodočašće krenulo je 8. lipnja iz Osijeka, a završava 21. kolovoza u Dubrovniku. Sve informacije, podatke o rutama i način prijave potražite OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja