Budi dio naše mreže

Svakodnevno u programu Hrvatskoga katoličkog radija u 9 sati i 30 minuta hodočasnici i duhovnici Marijanskog zavjeta za Domovinu, (a u hodočašće je uključeno više od 150 svećenika iz svih krajeva Hrvatske) javljaju se uživo s najnovijim informacijama, dojmovima i svjedočanstvima s hodočasničkog puta. Mrežna stranica Hrvatske katoličke mreže svakodnevno objavljuje Hodočasnički dnevnik.

/ bg

Hodočasnički dan započeo je sv. misom u Voćinu koju je predvodio vlč. Ivan Ereiz, a u koncelebraciji je bio duhovnik vlč. Mihael Kos.


Nakon mise, hodočasnici su krenuli put Daruvara, a vodio ih je prof. Josip Prević, dobar poznavatelj puteva ovih krajeva.

Pomolili su se kod spomenika poginulima iz Voćina.

Krenuli su šumskim putem prema Daruvaru. Putem ihje pratila i koja kap kiše, ali i velika grmljavina. Uz Božju pomoć, prošli su sigurno.

Prema Daruvaru vodio ih je prof. Josip Prević, dobar poznavatelj puteva ovih krajeva koji je ispričao ponešto i o bogatoj povijesti ovoga kraja. Osim toga, prof. Prević je hodanjem ovim krajem, dobro upoznao sve puteve te je nakon 10 godina pješačenja sam napravio kartu toga kraja, koju svi turisti mogu dobiti u Turističkom uredu u Daruvaru.

Prof. Prević napravio je i hodočasničku stazu kojom se iz Daruvara tradicionalno hoda prema Voćinu.  Pokazao je početak te staze koju je sa svojom kćeri označavao citatima iz Biblije te su hodočasnici i zapjevali psalam “Gospodin je pastir moj”, čije su riječi ispisane po putu.

Stigavši u Daruvar, hodočasnike su dočekali župljani župe sv. Ante Padovanskog.

Ovogodišnje peto zavjetno hodočašće krenulo je 8. lipnja iz Osijeka, a završava 21. kolovoza u Dubrovniku. Sve informacije, podatke o rutama i način prijave potražite OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja