Budi dio naše mreže

Svakodnevno u programu Hrvatskoga katoličkog radija u 9 sati i 30 minuta hodočasnici i duhovnici Marijanskog zavjeta za Domovinu, (a u hodočašće je uključeno više od 150 svećenika iz svih krajeva Hrvatske) javljaju se uživo s najnovijim informacijama, dojmovima i svjedočanstvima s hodočasničkog puta. Mrežna stranica Hrvatske katoličke mreže svakodnevno objavljuje Hodočasnički dnevnik.

/ mp

Hodočasnici su u ponedjeljak ujutro, nakon mise koju je predvodio p. Mravak, krenuli iz Požege. U riznici požeške katedrale vidjeli su relikvije sv. Ivana Pavla II., a kapelan im je ispričao kako su u Krakowu kada su bili na hodočašću, vidjeli da ondje postoje mozaici svetišta koja je posjetio sv. Ivan Pavao II., a među tim svetištima je i mozaik Marije Bistrice, s detaljima hrvatskog pletera i bl. Alojzijem Stepincem, kojeg Poljaci cijene i štuju kao duhovnog vođu.

Zatim su se uputili prema odredištu današnjeg dana – Stražemanu. Pomolili su se kod spomenika za branitelje.

Putem su se osvježili svježim trešnjama.

Na putu su prošli i kroz zanimljivo mjesto gdje se susreću tri sela – Marindvor završava, a s lijeve strane počinju Kunovci, a s desne strane Novi Bankovci.

Uživali su u ugodnom danu, uz oblake i ponešto vjetra, i dosta kratku rutu od 16 km, brzo su stigli do cilja današnjeg dana – Stražemana.

Njihovo odredište toga dana Stražeman je prekrasno mjesto kod Požege – i iznutra i izvana prekrasno – pogled i okućnica, a unutra sv. Mihael, i moći bl. Alojzija Stepinca i bl. Ivana Merza.

Nakon hoda, dočekali su ih župnik i župljani te su razgledali okolinu crkve, koja je prekrasno uređena.

Ovogodišnje peto zavjetno hodočašće krenulo je 8. lipnja iz Osijeka, a završava 21. kolovoza u Dubrovniku. Sve informacije, podatke o rutama i način prijave potražite OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja