Budi dio naše mreže

Veritas – Glasnik sv. Antuna Padovanskoga predstavlja kulturnoj sceni jedinstveni mjuzikl Svetac svega svijeta – o sv. Antunu Padovanskom. U ovome jedinstvenom projektu sudjeluju etablirana imena na području glazbene i dramske umjetnosti, mjuzikl Svetac svega svijeta donosi glazbeno-scensko osvježenje duhovnog karaktera s ciljem širenja univerzalne poruke ljubavi namijenjene svima.

/ mp

Iako nam se može činiti kako mnogo toga već znamo o njegovu životu, pisac libreta Nino Škrabe svojim specifičnim narativom gledatelje vodi u kontekst i duhovnu situaciju vremena u kojem odrasta mladi Fernando. Ovdje dobivamo odgovore na pitanja o tome tko je bio sv. Antun prije nego što je postao svetac i koji su sve izazovi stavljeni pred njega kao mladića koji je vrlo rano i otvoreno pokazao svoju adoraciju prema Stvoritelju. I tko je Amalia? Nakon bijega od kuće mladi Fernando pridružuje se najprije augustincima, a zatim franjevcima gdje dobiva ime Antun. Zatim odlazi u misije u kojima slijedi niz događanja koja će ostaviti duboki trag na životu mladog Antuna, a upravo razdoblje oluja na moru će utjecati na smjer njegova daljnjeg životnog poziva i djelovanja.

Sveti Antun se obraća svima bez iznimke, a tome svjedoči obraćenje dvanaestorice razbojnika u Padovi, susret s gospodarom Verone i mnogi drugi “otpadnici” društva koje se vrlo lako osuđuje i od kojih se još lakše odustaje. Ali ne i sv. Antun! Upravo je ovo poruka njegova životnog djelovanja; svaki čovjek je dragocjen i jedinstven u očima Oca koji nas neprestano zove.

U umjetničkom ostvarenju kakav je mjuzikl o svetom Antunu, gdje se ujedinjuje pero dramaturga Nine Škrabe, redateljski talent Roberta Boškovića i glazba Branka Barduna uz izvrsnu glumu mladoga Marka Dumančića u ulozi sv. Antuna, odvest će Vas na putovanje kroz vrijeme i pružiti sasvim jednu novu perspektivu na život omiljenog sveca i priču koja je toliko narodu znana, ali do sada u kazalištu nije viđena.

Ansambl Kolbe je u veljači započeo turneju s mjuziklom Svetac svega svijeta. Do sada su gostovali u Svetom Ivanu Zelini, Humcu, Mostaru, Vukovaru i Vinkovcima. Planirana su još gostovanja u Karlovcu, Splitu, Varaždinu, Šibeniku, Visu, Cresu te u Stuttgartu i Reutlingenu u Hrvatskim katoličkim misijama.

Izvedbe u Zagrebu bit će u Dvorani svetoga Franje na Svetom Duhu 2., 6., 7. i 25. travnja te 14. i 23. svibnja s početkom u 20 sati.

Ulaznice se mogu nabaviti u župnom uredu Župe sv. Antuna Padovanskoga na Svetom Duhu na broj telefona 01/3771-555 ili na broj mobitela 097/777 55 22 (odjel prodaje i rezervacije ulaznica)

Ansambl Kolbe utemeljen je prije sedam godina i specijalizirao se za izvođenje duhovnih mjuzikala, do sada su pripremili i izveli 4 vrlo uspješna mjuzikla, Život za život (dvije režije), Uskrsli i Svetac svega svijeta. Okuplja mlade ljude, amatere s kojima rade profesionalci.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja