Budi dio naše mreže

VIDEO Predstavljen glazbeni spot kojim je najavljen mjuzikl „Okovani Amadeus“ o Draženu Petroviću

Video-spot "Dražen - za sva vrimena" premijerno je predstavljen prošloga tjedna, povodom 55. rođendana Dražena Petrovića, u prostoru Muzejskog memorijalnog centra "Dražen Petrović" u Zagrebu. Pjesma je samo najava mjuzikla "Okovani Amadeus" koji bi trebao biti premijerno prikazan krajem iduće godine.

/ mp

Uz obitelj Petrović prisustvovali su izaslanici Grada, premijera, predsjednice, HOO-a, razni uglednici, veleposlanici SAD-a i Litve i došli su podržati ovaj projekt. To je priča o najvećem košarkašu i sportašu stoljeća, na način da prikažemo njegov stvaran put i život bez kronologije njegovih sportskih uspjeha. 

Tekst za pjesmu je napisao Dražen Runje, glazbu Stanko Šarić te su autori aranžmana Denis Špegelj, Ivan Šarić i Antonio Zadro. Pjesmu izvode Stanko Šarić i Slavonicus.

Draženov put preko Šibenke, Cibone, Reana, NBA i hrvatske košarkaške reprezentacije je manje-više poznat i valoriziran, ali ono što treba razotkriti su svi oni ključni životni trenuci koji određuju konačan smjer i put kojeg je nemoguće razabrati iz zbroja osvojenih titula i naslova, a ovaj projekt ima za cilj otkrivanje pogleda iz Draženove perspektive kroz mjuzikl suvremene antičke tragedije s glazbom.

Scenarij za predstavu „Okovani Amadeus“ je napisao Dražen Runje, libreto za predstavu piše Ivica Krajač, a glazbu Dražen Žanko. 

Pokrenut je višesložan projekt posvećen životu Dražena Petrovića. Značaj toga projekta je što on nadilazi opis samoga života određenoga čovjeka.

Dražen Petrović postao je nadahnuće mnogim mladim košarkašima, ali ne samo košarkašima, nego i svakomu čovjeku u Hrvatskoj i svijetu. Općeljudske vrjednote – borba za istinu, poštenje, upornost, nesebičnost … – nisu tek samo nabrojane i tek uzgred spomenute odlike, nego su one uistinu utjelovljene kroz Draženov lik tako da će predstava imati kršćansku, evanđeosku poruku.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=fP7A36NUDn0

Ključne riječi:
Dražen Petrović

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja