Budi dio naše mreže

Sve one koji žele rasti u duhovnom životu obradovat će vijest da je nakladna kuća Verbum upravo objavila najopsežniji i najpotpuniji molitveni dnevnik na hrvatskom jeziku: Molitveni dnevnik - 365 dana s Biblijom. Ovo jedinstveno izdanje više od 380 stranica u tvrdom uvezu, osim samog molitvenog dnevnika tj. prostora za duhovne bilješke, donosi i plan čitanja cijele Biblije raspoređen na 365 dana, kao i poticajni biblijski citat za svaki dan u godini.

/ im

Ovaj posebni Molitveni dnevnik priređen od strane Verbumovog uredničkog tima, nastao je s ciljem da svim vjernicima pomogne da se svakodnevno nadahnjuju na Božjoj riječi i da se čitanje Biblije istovremeno pretvori u molitvu, osoban razgovor s Gospodinom, kako bi riječ Božja bila ne samo nadahnuće u svakom danu, nego kako bi sve više prožimala i preobražavala naš život.

Čitajući svakodnevno Bibliju po predviđenom planu, uz pomoć ovoga jedinstvenog Molitvenog dnevnika uspješno ćete pročitati cijelu Bibliju u 365 dana, budući da je cjeloviti biblijski tekst raspoređen upravo na 365 dana. Svaka stranica u Molitvenom dnevniku stoga je posvećena jednom danu u godini i sadrži upute za čitanje triju točno utvrđenih odlomaka. Jedno čitanje uvijek je iz povijesnih ili proročkih knjiga Staroga zavjeta, jedno iz Psalama ili mudrosnih knjiga i jedno iz Novoga zavjeta, što omogućava svakodnevnu raznovrsnost teksta i duhovnih poticaja. Ovakav plan čitanja napravljen je po preporukama mnogih duhovnika i bibličara, a doradio ga je vlč. Andrija Miličević.

Uz upute za čitanje cjelovite Biblije u 365 dana Molitveni dnevnik omogućuje onima koji ga budu koristili  da se svakodnevno nadahnjuju na najljepšim i najpoticajnijim biblijskim citatima, budući da se na svakoj stranici nalazi istaknut nadahnjujući i ohrabrujući citat posebno odabran iz jednoga od čitanja toga dana.

Najveći dio svake stranice zauzima poseban prostor za pisanje molitvenih bilježaka. To je dragocjen prostor za bilježenje svega onog što vam Gospodin progovori u srcu tijekom dnevnoga čitanja i u molitvi s njim povezanoj. Bilježenjem misli i osjećaja koji su se rodili tijekom toga meditativno-molitvenog čitanja Svetoga pisma i druženja s Gospodinom u molitvi, iz dana u dan učit ćemo osluškivati Božji glas, sve jasnije ga prepoznajući u životu.

Na dnu je svake stranice i prostor za vaš odabrani citat iz Božje riječi ili odabranu misao koju ste dobili kao nadahnuće tijekom molitve kako biste je prebirali u srcu tijekom cijeloga dana i kako bi vam bila stalan spomen na Gospodina, poticaj za često uzdizanje uma i srca k njemu i nadahnuće za suočavanje s izazovima svakodnevice.

Prednost je ovoga Molitvenog dnevnika što nije vezan uz određenu godinu ili razdoblje. Pri vrhu svake stranice ostavljen je prostor u koji sami upisujete dane u tjednu i datume pa ga možete započeti koristiti bilo kada. Osim toga, uza svako biblijsko čitanje nalazi se i kvadratić u kojem možete označiti jeste li ga pročitali. Na taj način, ako zbog nečega prekinete čitanje, lako možete nastaviti gdje ste prethodno stali ili se možete odlučiti da tijekom jedne godine čitate samo određena čitanja, primjerice samo Novi zavjet, druge godine samo Stari zavjet i sl.

Molitveni dnevnik obogaćen je i korisnim tekstovima pape Franje i Benedikta XVI. o molitvenom čitanju Biblije (lectio divina) koji su vrlo lijepo svaki na svoj način saželi nauk o molitvenom duhovnom čitanju Biblije, davši konkretne upute za njegovo provođenje u skladu s višestoljetnom provjerenom kršćanskom praksom.

Molitveni dnevnik – 365 dana s Biblijom ima 384 stranice na praktičnom suženom A5 formatu dimenzija 13×21 cm, a tiskan je na vrhunskom Fabriano ivory papiru. Dorada uključuje i kvalitetan tvrdi uvez sa zlatotiskom i praktičnom pokaznom vrpcom, a dostupan je u dvije varijante korica: bijeloj boji sa zlatnim slovima i modroj sa srebrenim slovima. Bijelu potražite ovdje, a plavu potražite ovdje.

Dostupan je u svim knjižarama Verbum, i preko web knjižare Verbum.hr, a više o njemu saznajte na linku ovdje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja