Budi dio naše mreže

Povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča razgovarali smo s Marinom Missoni Barišić, licenciranom turističkom vodičicom iz Dubrovnika koja je za HKM govorila o besplatnim tematskim vođenjima po Dubrovniku pod nazivom "U potrazi za Držićevim vremenom".

/ Marija Pandžić

Žena, majka i sve ostalo, kako se naziva naša sugovornica, otkrila nam je kako je velik zaljubljenik u povijest i tradiciju te iako je diplomirala talijanski i španjolski već se 18 godina bavi turističkim vođenjem.

Marina Misonni Barišić / Foto: Dom Marina Držića

“Povodom 1700 godina smrti sv. Vlaha 2016. godina vodila sam tematsku turu ‘Sv. Vlaho u Dubrovniku’. Ovaj novi projekt na temu Marina Držića svojevrsni je nastavak tematske ture ‘Đir s Marinom Držićem’ pod okriljem kulturne ustanove Dom Marina Držića. Tematsko vođenje ‘U potrazi za Držićevim vremenom’ obuhvaća vođenje po staroj gradskoj jezgri koje Držić spominje u svojim djelima”, istaknula je Missoni Barišić.

Kako je poručila naša sugovornica, majka četvero djece, cilj ovih tura je senzibiliziranje ne samo za upoznavanje renesansnog Dubrovnika već lika i djela Marina Držića, velikog komediografa iz 16. stoljeća.

“Prošlu subotu je bilo naše prvo tematsko vođenje. Odaziv je bio odličan pa vjerujem da će se tako nastaviti i dalje”, naglasila je Marina Missoni Barišić.

Okupljanje i početak tematske ture je pokraj velike Onofrijeve fontane u Dubrovniku u subotu, 23. veljače u 10 sati.  Svi zainteresirani mogu se prijaviti  na broj telefona 020/204-482 ili na e-mail: ravnatelj@muzej-marindrzic.eu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja