Budi dio naše mreže

U Franjevačkom muzeju u Tomislavgradu otvorena je u ponedjeljak 29. svibnja izložba „Alojzije Stepinac u slici i riječi – utjecaj komunističke propagande na stvaranje negativne slike o zagrebačkom nadbiskupu“, izvijestio je portal Tomislav City, a prenosi KTA.

/ mp

Izložbu, koju su osmislili i priredili doc. dr. sc. Marijo Kevo, doc. dr. sc. Tomislav Anić i dr. sc. Suzana Obrovac Lipar s Hrvatskog katoličkog sveučilišta, gdje je u studenome 2015. ova izložba prvi put i bila izložena, u galeriji Franjevačkog muzeja Tomislavgrad postavili su Vinko Šarac i Stipan Dilber. U sklopu izložbe prikazan je i dokumentarni film o bl. Alojziju Stepincu iz komunističkog vremena.

Program je počeo misom  koju je predvodio mons. Vladimir Dugalić, a u programu koji je slijedio sudjelovali su gvardijan fra Bože Milić, prof. dr. Mislav Grgić, mons. prof. dr. Vladimir Dugalić, Ivica Završki, dipl. iur., prof. dr. sc. Antun Tucak, kustos Stipan Dilber i prof. dr. sc. Ivan Radoš. U glazbenom dijelu nastupili su Pere Tokić na klavijaturi uz vokalnu izvedbu Nevenke Pavković i Bibijane Baković.

Izložba nije plod umjetničke kreativnosti i ne otkriva ljepotu ljudskog duha, nego pokazuje plod zloće, zloporabe umjetnosti i medija. Ona otkriva čovjeka grešnika, zatvorenog u okove ideologije. Zato izložbi treba pristupiti kritički i uočiti pogubne posljedice ideološke manipulacije u kojoj su mnogi odgajani, uskraćeni za istinu i ostavljeni da žive u svojim zabludama, poručeno je.

Otvaranje izložbe popratilo je više od 100 posjetitelja. Valja napomenuti da će ova izložba u Franjevačkom muzeju bit otvorena do kraja lipnja, a svi koji je žele pogledati moći će to učiniti svakim radnim danom od 8 do 16 sati, izvijestio je portal Tomislav City, a prenosi KTA.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja