Budi dio naše mreže

Građani Zagreba pozivaju se da pjevaju sa solistima zagrebačke Opere sa svojih balkona, prozora i terasa. Naime, mini opernim spektaklom u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu započelo je program izvedbi na otvorenom. Tim će izvedbama građanima omogućiti da slušaju neke od najatraktivnijih opernih arija te da osjete dio atmosfere poput one u kazališnoj dvorani.

/ mb

“Zahvala je to našim sugrađanima koji su u ovim nesvakidašnjim i kriznim vremenima pokazali društvenu odgovornost i ostali u svojim domovima. No, zahvala je to i svim vjernim i novim gledateljima koji su, otkad je kazalište prestalo s radom i pokrenulo prikazivanje svojih predstava na digitalnim platformama, izvedbe HNK u Zagrebu gledali nevjerojatnih pola milijuna puta”, ističu iz kazališta.

Publika na koncertu solista HNK na Zrinjevcu (Foto: Matija Habljak/PIXSELL)

U srijedu, 6. svibnja solisti opere zagrebačkog HNK nastupit će na platou Kulturno umjetničkog centra Travno kod Mamutice. Početak je u 20 sati, a nastupaju sopranistica Ivana Lazar, bas bariton Ozren Bilušić, a klavirska pratnja je Nina Cossetto. Već u subotu, 9. svibnja najavljuju nastup u Martićevoj ulici kod Bookse.

Svi oni kojima su zagrebački Vrbani blizu, a nedostaju im kulturna događanja uživo u srijedu, 13. svibnja očekuje još jedan mini operni spektakl u parku kod shopping centra Point. Nastupit će sopranistica Ivana Lazar, bariton Davor Radić i pijanist Vjekoslav Babić.

Posljednji koncert koji solisti Opere zagrebačkog HNK daruju građanima u znak zahvalnosti bit će u subotu, 16. svibnja u Parku dr. Franje Tuđmana, iza Ministarstva graditeljstva. Nastupit će sopranistica Tamara Franetović-Felbinger, tenor Stjepan Franetović i pijanist Vjekoslav Babić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja