Budi dio naše mreže

Solisti Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Splitu svome gradu, uoči blagdana sv. Dujma, daruju online izvedbu arije "O kućo mala" te pozivaju sve da preko Crvenog križa pomognu najpotrebitijima. Zagrebački HNK pak, mini opernim spektaklom u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu, započinje program izvedbi na otvorenom koje će građani moći slušati sa svojih prozora, terasa i balkona.

/ at

“Uobičajeno je da uoči svetog Dujma, dana nebeskog zaštitnika grada, Opera Hrvatskog narodnog kazališta Split izvede najsplitskiju od svih predstava, popularnu operetu ‘Spli’ski akvarel’ Ive Tijardovića. Iako ove godine ta tradicija neće biti ispoštovana zbog preventivnih mjera protiv koronavirusa, solisti splitske Opere zajedno su, čak i ovim uvjetima razdvojenosti, otpjevali ariju ‘O kućo mala'”, izvijestili su iz HNK Split, prenosi Hina.

Pomoć najpogođenijima krizom.

U izvedbi arije sudjeluju sopranistica Antonija Teskera, mezzosopranistica Terezija Kusanović, tenori Vinko Maroević, Špiro Boban i Bože Jurić Pešić te basovi Mate Akrap i Božo Župić. Pjevali su uz klavirsku matricu Zorana Velića, uz audio obradu Borisa Stanića, dok je video realizator bio Ivica Kalinić, a video možete pogledati ovdje:

Solisti Opere HNK Split pozivaju sve da se pridruže akciji Crvenog križa te da uplate pomoć onima najviše pogođenim trenutnom krizom na račun Crvenog križa Split kod OTP banke HR9224070001100578536.

Zahvala svim građanima i vjernim gledateljima.

U Zagrebu pak programom “HNK u vašem kvartu” Hrvatsko narodno kazalište Zagrepčankama i Zagrepčanima daruje mini operne spektakle na otvorenom u izvedbi solista Opere. Od ponedjeljka 4. svibnja HNK Zagreb obilazit će zagrebačke kvartove te omogućiti građanima da sa svojih prozora, terasa i balkona slušaju neke od najatraktivnijih opernih arija.

“Zahvala je to našim sugrađanima koji su u ovim nesvakidašnjim i kriznim vremenima pokazali društvenu odgovornost i ostali u svojim domovima. No, zahvala je to i svim vjernim i novim gledateljima koji su, otkad je kazalište prestalo s radom i pokrenulo prikazivanje svojih hit predstava na digitalnim platformama, izvedbe HNK u Zagrebu gledali nevjerojatnih pola milijuna puta”, stoji u najavi programa.

Time HNK Zagreb do ponovnog otvaranja vrata svoje kuće želi održati dosadašnju iznimno uspješnu komunikaciju s gledateljima, koji će tako, gledajući soliste i slušajući operne arije u svom kvartu, sa svojih balkona, terasa i prozora, osjetiti dah atmosfere poput one jedinstvene u kazališnoj dvorani.

Prvi koncert na otvorenom održat će se u ponedjeljak 4. svibnja u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu s početkom u 20 sati. Građani će moći uživati u arijama iz poznatih opera poput Don Giovannija, Seviljskog brijača i Trubadura u izvedbi solistice Opere Lane Kos i prvaka  Ljubomira Puškarića.

“Pozivamo građanke i građane Zagreba da pjevaju sa solistima zagrebačke Opere, ali sa sigurne udaljenosti, sa svojih balkona, prozora i terasa. Slučajne prolaznike molimo da se pridržavaju mjera zaštite i socijalne distance”, poručuju iz HNK-a.

Sve informacije o programu dostupne su na poveznici www.hnk.hr kao i na društvenim mrežama Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. Projekt “HNK u vašem kvartu” realiziran je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, koja će programe popratiti i na svojim internetskim stranicama www.infozagreb.hr te na društvenim mrežama.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja