Budi dio naše mreže

Prijavite se na VI. festival kršćanskog kazališta!

VI. festival kršćanskog kazališta održat će se od 14. do 17. svibnja u Dvorani svetog Franje pri Samostanu Svetog Duha franjevaca konventualaca (Sveti Duh 31) u Zagrebu. Cilj Festivala je prikazati predstave nastale iz duhovne inspiracije kršćanskog svjetonazora. Prijaviti se mogu amaterske kazališne skupine ili profesionalna kazališta s jednim kazališnim djelom (dramska predstava, mjuzikl).

/ mp

Uvjeti za sudjelovanje su sljedeći:

– Za sudjelovanje je neophodna prijava poslana do 31. ožujka na adresu: Veritas – Glasnik sv. Antuna Padovanskog, Sveti Duh 33, 10 000 Zagreb, s naznakom: Festival kršćanskog kazališta.

– Prijava treba sadržavati: osnovne informacije o izvođačkoj skupini: naziv grupe, dosadašnji rad grupe, predstave koje su do sada postavili, adresu te email i broj mobitela osobe za kontakt.

– Osnovne informacije o predstavi (navesti one elemente koji postoje u predstavi): autor teksta (u slučaju da se radi o novom dramskom tekstu ili autorskom projektu poželjno je poslati jedan primjerak dramskog teksta), redatelj, glumci i uloge, datum premijere.

– Osnovne informacije o izvedbi: vrijeme trajanja predstave, tehnički uvjeti i sl. Potrebno je poslati barem jednu fotografiju izvedbe u digitalnom obliku te po mogućnosti snimku cijele predstave.

– Program Festivala će odrediti Stručni savjet FESTKK na temelju pristiglih prijava, a točan datum izvedbe na Festivalu organizator će naknadno dogovoriti s odabranim grupama. FESTKK nije natjecateljskog karaktera.

– Organizator će osigurati dvoranu i elementarne uvjete potrebne za kazališni nastup, a sami izvođači se moraju pobrinuti za opremu predstave (kostimi, scenografija i sl.).

Više informacija na: veritas@veritas.hr ili na telefon (01) 3777-127.

Festival kršćanskog kazališta pokrenula je 2015. godine Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca na inicijativu fra Josipa Blaževića, provincijalnog ministra, iz potrebe za vidljivošću predstava nastalih ne samo iz kršćanskog svjetonazora, nego i iz duhovne inspiracije.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja