Budi dio naše mreže

Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 29. travnja na konferenciji za medije predstavila je knjige Mjesec dana s Blaženom Djevicom Marijom i Mjesec dana sa Srcem Isusovim. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

/ im

Imajući u vidu mjesec svibanj tradicionalno posvećen Blaženoj Djevici Mariji i mjesec lipanj tradicionalno posvećen Srcu Isusovu, Verbum je objavio dva nova hit izdanja: Mjesec dana s Blaženom Djevicom Marijom i Mjesec dana sa Srcem Isusovim, koje je preveo i priredio hrvatski monfortanac  p. Miljenko Sušac.

Mjesec dana s Blaženom Djevicom Marijom jedinstven je marijanski molitvenik koji sadrži tridesetjednodnevnu pobožnost koja se sastoji od najljepših molitava svetaca poznatih po osobitoj ljubavi prema Mariji kao što su sv. Ivan Pavao II., crkveni naučitelj Efrem Sirski, suvremeni mučenik Maksimilijan Kolbe, sv. Bernard, Ivan Damaščanski, najveći širitelj marijanske pobožnosti sv. Ljudevit Montfortski te svetice Katarina Sijenska, Mala Terezija, Marija Margareta Alacoque i mnogi drugi. Molitve su svetaca raspodijeljene za svaki dan u mjesecu, a trideseti i trideset prvi dan sastoji se od molitava posvete Bezgrešnom Srcu Marijinu.

Mjesec dana s Blaženom Djevicom Marijom uz najljepše molitve svetaca u drugom dijelu sadrži i pobožnost krunice, litanije, pobožnost pet prvih subota te osobnu i obiteljsku posvetu Bezgrešnom Srcu Marijinu, što ga čini vrlo korisnim u svim životnim trenutcima.

Mjesec dana sa Srcem Isusovim poseban je i jedinstven molitvenik Srcu Isusovu koji se sastoji od trideset Isusovih objava sv. Mariji Margareti Alacoque – vidjelici i najvećoj glasnici pobožnosti Srcu Isusovu – kao i molitava za svaki dan. Tijekom trideset dana ova pobožnost prati objave Srca Isusova sv. Margareti i njezino postupno otkrivanje beskrajna blaga Srca Isusova koje i nas vodi svakoga dana korak bliže osobnoj posveti Presvetom Srcu Isusovu.

Molitvenik uz tridesetodnevnu pobožnost Srcu Isusovu sadrži i različite molitve osobne i obiteljske posvete Presvetom Srcu Isusovu, čin slavljenja posvete privatno i u zajednici, zlatnu krunicu, svetu uru, litanije, zazive, prošnje, prikazanje zasluga Srca Isusova kao zadovoljštinu za grijehe, molitve i veliko obećanje Srca Isusova onima koji budu vršili ovu pobožnost. U dodatku se nalaze korisne upute kako živjeti posvetu Srcu Isusovu u svakodnevnom življenju vjere.

Knjige Mjesec dana s Blaženom Djevicom Marijom i Mjesec dana sa Srcem Isusovim dostupne su u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a o knjigama možete saznati više na poveznicama ovdje i ovdje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja