Budi dio naše mreže

Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 20. svibnja na konferenciji za medije predstavila je knjigu Iz vatre, po vodi. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

/ im

Nakladnička kuća Verbum upravo je objavila autobiografsku knjigu Iz vatre, po vodi Sohraba Ahmarija, jednog od najutjecajnijih mladih katoličkih intelektualaca današnjice.

Ahmari je rođen je u sekularnoj iranskoj obitelji, a još kao tinejdžer udaljio se od svake vjere, uvjeren da Bog ne postoji. Gotovo dva desetljeća kasnije bit će primljen u Rimokatoličku Crkvu i postati jedan od najcjenjenijih intelektualaca i katoličkih glasova u javnosti, poznat kao suradnik uglednih časopisa kao što su Catholic Herald, Wall Street Journal i New York Times, a trenutačno je autor i urednik op-ed stranice New York Posta.

Iz vatre, po vodi njegova je potresna priča o vlastitome duhovnom putovanju od ateizma i krajnjega marksizma iz mladosti provedene u Iranu i Americi do moralnoga i duhovnoga buđenja potaknuta milosnim događajem na misi.

Ovu vrlo dojmljivu knjigu Charles J. Chaput, nadbiskup Philadelphije, u predgovoru je opisao kao najbolju ispovijest koju je pročitao u mnogo godina: iskrenu, živopisnu i uvjerljivu. Pišući vrlo iskreno i privlačnim stilom prepunim emocija, Ahmari pred čitatelja stavlja ne samo duhovnu preobrazbu nego i svoje intelektualno putovanje od Nietzscheova Zaratustre do Komunističkoga manifesta; od Michela Foucaulta do Isusa iz Nazareta Benedikta XVI.

Prateći njegov životni put, koji ga je od mladenačke raskalašenosti, opijanja i intelektualnih lutanja vodio ka konačnomu obraćenju na katolicizam, čitatelj tako ima prigodu u ovoj knjizi upoznati i ključna duhovna i idejna pitanja današnjice kao i istinski odgovor na njih, odgovor koji je konačno ispunio srce i um ovoga mladog čovjeka.

Foto: Verbum

Knjiga Iz vatre, po vodi u prijevodu Valentina Findrika dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a o knjizi možete saznati više na linku ovdje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja